Šeima neatgauna nei langų, nei pinigų: apie apgavikus perspėja kitus

5 tūkst. eurų – tiek vilniečių šeima sumokėjo vienai įmonei, kad ši jiems pagamintų medinius aliuminio profilio langus.

5 tūkst. eurų - tik avansas, sumokėtas dar liepą, tačiau praėjus jau penkiems mėnesiams, kol kas šeima neturi nei langų, nei sumokėtų pinigų.<br>M.Patašiaus nuotr.
5 tūkst. eurų - tik avansas, sumokėtas dar liepą, tačiau praėjus jau penkiems mėnesiams, kol kas šeima neturi nei langų, nei sumokėtų pinigų.<br>M.Patašiaus nuotr.
5 tūkst. eurų - tik avansas, sumokėtas dar liepą, tačiau praėjus jau penkiems mėnesiams, kol kas šeima neturi nei langų, nei sumokėtų pinigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
5 tūkst. eurų - tik avansas, sumokėtas dar liepą, tačiau praėjus jau penkiems mėnesiams, kol kas šeima neturi nei langų, nei sumokėtų pinigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-01-02 18:15, atnaujinta 2018-01-02 19:54

Tiesa, tai buvo tik avansas, sumokėtas dar liepą, tačiau praėjus penkiems mėnesiams šeima neturi nei langų, nei sumokėtų pinigų.

Žadėjo pagaminti nedelsiant

„Mes pardavėme du būstus, kuriuos turėjome, tikėdamiesi greitai pasistatyti namą Vilniaus rajone, kur puikiai tilptų visa šeima, nes auginame tris mažamečius vaikus. Namo sienos greitai išaugo, netrukus, atsirado ir stogas, trūko langų“, – sakė langus iš įmonės „Himėja“ užsisakiusi Vilma Slušnienė.

Tada moteris pardavėjui sumokėjo ir avansą, kuris siekė 5 tūkst. eurų, o langus įmonės vadovas Ramutis Repčys atvežti pažadėjo iki spalio 1-osios. Sutartam terminui praėjus, pažadai, kaip pasakojo pirkėja, buvo dalijami kiekvieną savaitę: „Jis jau sakė, kad jie pagaminti, kvietėsi mus asmeniniam pokalbiui, tačiau jo metu pripažino, kad langai nė nepradėti gaminti“, – piktinosi V.Slušnienė, mat tuo metu nuo avanso davimo jau buvo praėję 3 mėnesiai.

„Tada jis raštiškai pasižadėjo, kad per 2 savaites pagamins užsakymą, o mes sutikom“, – toliau dėstė pirkėja. Tačiau ir toks susitarimas įvykdytas nebuvo.

Dingo kaip į vandenį

„Po dviejų savaičių jis prisipažino, kad jie net nepradėti gaminti, neva jam kažkas skolingas, o jis jau mūsų avanso nebeturi“, – sakė V.Slušnienė ir pridūrė, kad tąkart vyras paprašė dar 2 tūkst. eurų.

Vis dėlto moteriai trūko kantrybė: „Mes pareikalavome, kad per 2 savaites jis grąžintų pinigus, bet ir vėl pažadėjęs dingo kaip į vandenį. Kol kas mes gyvename nuomodami būstą, o statyboms skirti pinigai yra išleidžiami jo nuomai. Jau praradome daug pinigų, laiko ir ramybę“, – apie sunkią padėtį pasakojo langų pirkėja.

Šiuo metu V.Slušnienė planuoja kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, o langus teigė jau užsisakiusi kitoje įmonėje: „Jau praradome viltį juos gauti iš „Himėjos“, tenorime susigrąžinti savo pinigus“, – pabrėžė pirkėja.

Nutinka nebe pirmą kartą

Susisiekti su „Himėja“ vadovu Ramučiu Repčiu lrytas.lt žurnalistams nepavyko, tačiau netrukus po išsiųstų klausimų elektroniniu paštu, su redakcija dar kartą susisiekė V.Slušnienė, kuri patikino, kad reikalai netikėtai pajudėjo.

„R.Repčys jau šiandien kelis kartus bendravo su mano vyru telefonu, jis neva ieško būdų mums grąžinti pinigus – sumokėtą avansą“, – pranešė moteris.

Apie minėtą įmonę lrytas.lt rašo jau nebe pirmą kartą. Panaši istorija nuskambėjo dar praėjusių metų rugsėjo viduryje, kai 6 tūkst. eurų avansą sumokėjusi Kristina Dimšienė savo užsakytų langų laukė daugiau nei pusmetį ir teigė, kad sumokėjus avansą gamintojas taip pat dingo.

Tąkart susisiekus su R.Repčiu šis pasakojo, kad tokiam produkcijos gamybos vėlavimui buvo rimta priežastis – įmonė mėnesį nevykdė gamybos, nes iš Karmėlavos į Šveicarijos kaimą buvo perkraustomas visas gamybinis cechas.

„Būtent dėl to susidarė užsakymų kamštis, sutriko apyvartinių lėšų judėjimas. Mes apie tai esame informavę klientus, prašėme suprasti mus ir palaukti gaminamų langų“, – dar rugsėjo mėnesį situaciją komentavo įmonės direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.