„Rimi“ parduotuvės savininkė iš rangovų siekia atgauti 1,6 mln. eurų

 

„BM būstas“ iš įvairių rangovų siekia prisiteisti daugiau nei 1,57 mln. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„BM būstas“ iš įvairių rangovų siekia prisiteisti daugiau nei 1,57 mln. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2018, 4:47 PM

Mažmeninės prekybos tinklui „Rimi Lietuva“ nuomojamą parduotuvę Vilniuje – ji dėl statybos defektų pusmetį neveikė – valdanti bendrovė „BM būstas“ iš įvairių rangovų siekia prisiteisti daugiau nei 1,57 mln. eurų.

Vilniaus apygardos teismas sausio pradžioje atmetė „BM būsto“ prašymą areštuoti įmonių „Tiksli forma“, „Gjensidige“, „Sweco Lietuva“, „Vilniaus rentinys“, „Ekspa Pro“, „Statybos projektų ekspertizės centras“, SPKT, „Lakaja“, „Inservis“ bei „Mano būstas“ turtą.

„Tada, kai atsakovės yra veikiančios įmonės, dalyvaujančios įvairiuose projektuose, įskaitant ir viešuosius pirkimus, ne atsisakymas taikyti laikinąsias apsaugos priemones, bet, priešingai, jų pritaikymas, areštuojant kiekvienos įmonės turtą ir lėšas, galėtų apsunkinti būsimo teismo sprendimo vykdymą, jeigu dėl taikytų apribojimų jos nutrauktų veiklą“, – rašoma teismo nutartyje.

2017 metų spalį vėl atidarius naują parduotuvę, „BM būsto“ vadovas Igoris Leontjevas BNS teigė, kad defektų taisymas ir ekspertizės kainavo apie 800 tūkst. eurų. Tuomet taip pat skelbta, kad grindų deformacijos atsirado dėl projektuotojų klaidos.

629,9 tūkst. eurų vertės ieškinį dėl žalos kelioms bendrovėms yra pateikęs ir Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas. Areštuotaas tokios vertės „Vilniaus rentinio“ turtas.

Nauja „Rimi“ parduotuvė sostinės Linkmenų gatvėje uždaryta penai balandį, praėjus penkiems mėnesiams po atidarymo.

Pagrindinė pastato rangovė buvo dabar jau bankrutuojanti Molėtų statybų bendrovė „Lakaja“. Investicijų į 5,6 tūkst. kv. metrų ploto parduotuvę tinklas neatskleidžia.

Autorė: Evelina Povilaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.