ECB: nepaisant sprogstančio burbulo, kriptovaliutų technologijos gali likti

Virtualiųjų valiutų rinkos burbulas šiuo metu jau sprogsta, bet centriniai bankai turėtų atidžiai atkreipti dėmesį į už kriptovaliutų esančias technologijas, teigia Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys Yvesas Merchas. Apie tai rašo „Reuters“. 

Centriniai bankai turėtų atidžiai atkreipti dėmesį į už kriptovaliutų esančias technologijas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Centriniai bankai turėtų atidžiai atkreipti dėmesį į už kriptovaliutų esančias technologijas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-08 23:49, atnaujinta 2018-02-08 23:55

„Virtualios valiutos nėra valiutos ir jomis artimiausioje ateityje netaps. Jų rinkos dalis vis dar yra maža, o jų ryšiai su realia ekonomika - menki“, - Londone sakė Y. Merchas. 

„Bet tai gali pasikeisti. Reguliuotojai ir įstatymų leidėjai turėtų nedelsiant atkreipti dėmesį į potencialias rizikas, kurios gali kilti iš virtualiųjų valiutų verslo“, - pridūrė jis. 

Y. Merschas taip pat sako nematąs jokios aiškios priežasties pačiam ECB leisti savo virtualiąją valiutą, nors kai kurie bankai tokią galimybę studijuoja. 

Garsiausia kriptovaliuta bitkoinas 2017-aisiais pademonstravo įspūdingą kilimą - vieno bitkoino vertė gruodį buvo netoli 20 tūkst. dolerių. 

Tačiau pastaruoju metu vis daugėja ženklų apie kriptovaliutų burbulo sprogimą. Nuo gruodžio rekordų bitkoinas prarado daugiau nei pusę savo vertės, o ketvirtadienio vakarą kainavo apie 6,7 tūkst. eurų už vienetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.