Dauguma prašymų skirti „vaiko pinigus“ jau patvirtinti

Iš visų pateiktų prašymų skirti vadinamuosius „vaiko pinigus“ šiuo metu priimta 71 proc. sprendimų dėl išmokos vaikui skyrimo.

 Vasario pabaigos duomenimis, iš viso pateikta 232,4 tūkst. prašymų dėl 322,6 tūkst. vaikų.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Vasario pabaigos duomenimis, iš viso pateikta 232,4 tūkst. prašymų dėl 322,6 tūkst. vaikų.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Vasario pabaigos duomenimis, iš viso pateikta 232,4 tūkst. prašymų dėl 322,6 tūkst. vaikų.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Vasario pabaigos duomenimis, iš viso pateikta 232,4 tūkst. prašymų dėl 322,6 tūkst. vaikų.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 2, 2018, 4:45 PM

„Dalis savivaldybių, ypač mažesnių, yra išnagrinėjusios ir patenkinusios beveik visus šiemet gautus prašymus, taigi vaiko pinigai už vasarį pasieks gavėjus laiku. Tai tokios savivaldybės kaip Alytaus miesto, Ignalinos, Kalvarijos, Kėdainių, Mažeikių, Radviliškio, Raseinių, Šilalės, Širvintų, Švenčionių, Ukmergės, Zarasų ir kt.“, – teigiama Eltai pateiktame Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atsakyme.

Pasak specialistų, prašymai teikiami ne vien sausį, bet ir vasarį.

„Tai reiškia, kad jie ir neturi būti visi išnagrinėti šiuo metu, o sprendimas dėl pateikto prašymo turi būti priimtas per mėnesį nuo prašymo ir visų reikiamų dokumentų gavimo. Be to, pinigai po sprendimo priėmimo išmokami kitą mėnesį iki einamojo mėnesio 25 dienos, taigi, priimtas sprendimas dar nelygu pervestiems pinigams“, – komentuoja ministerijos darbuotojai.

Vasario pabaigos duomenimis, iš viso pateikta 232,4 tūkst. prašymų dėl 322,6 tūkst. vaikų. Patenkinta (išnagrinėti prašymai ir priimti sprendimai) 165 tūkst. prašymų dėl 221,8 tūkst. vaikų.

Naujai pateikti prašymus šiemet gyventojai turi dėl 400 tūkst. vaikų, taigi liko mažiau nei ketvirtis dar neparašiusių prašymų.

2018 metų biudžete išmokos vaikui administravimui papildomai numatyta skirti 3,8 mln. eurų.

ELTA primena, kad prašymus dėl išmokos vaikui skyrimo galima teikti nuo sausio 1 dienos. Išmoka vaikui, kaip ir kitos socialinės išmokos, mokama už praėjusį mėnesį ir grąžinama už 12 praėjusių mėnesių. Tai reiškia, kad tėvams įgijus teisę į išmoką vaikui nuo sausio 1 dienos, pavyzdžiui, net jeigu tėvai kreiptųsi ir lapkritį, išmoka bus išmokėta nuo šių metų sausio 1 dienos.

Išmokos kiekvienam vaikui sudaro 30 eurų nuo gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniems, jeigu jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.