„Amazon“ vadovas pirmą kartą atsidūrė „Forbes“ milijardierių sąrašo viršūnėje

Interneto mažmenininkės „Amazon.com“ įkūrėjas ir vadovas Jeffas Bezosas pirmą kartą atsidūrė žurnalo „Forbes“ sudaromo turtingiausių pasaulio gyventojų sąrašo viršūnėje.

 Į turtingiausių pasaulio gyventojų trejetą J. Bezosas pateko tik prieš metus. Į pirmą vietą naujajame reitinge, kuris sudarytas pagal 2017 metų rezultatus, jam pavyko pakilti po to, kai „Amazon“ akcijų kursas pernai pakilo 60 proc. ir dėl to jo turtė vertė išaugo 39 mlrd. JAV dolerių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Į turtingiausių pasaulio gyventojų trejetą J. Bezosas pateko tik prieš metus. Į pirmą vietą naujajame reitinge, kuris sudarytas pagal 2017 metų rezultatus, jam pavyko pakilti po to, kai „Amazon“ akcijų kursas pernai pakilo 60 proc. ir dėl to jo turtė vertė išaugo 39 mlrd. JAV dolerių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2018, 5:43 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:44 PM

Be to, jis yra pirmasis istorijoje žmogus, kurio turto vertė viršijo 100 mlrd. JAV dolerių – žurnalo vertinimais, jam priklauso 112 mlrd. JAV dolerių vertės turtas.

Į turtingiausių pasaulio gyventojų trejetą J. Bezosas pateko tik prieš metus. Į pirmą vietą naujajame reitinge, kuris sudarytas pagal 2017 metų rezultatus, jam pavyko pakilti po to, kai „Amazon“ akcijų kursas pernai pakilo 60 proc. ir dėl to jo turtė vertė išaugo 39 mlrd. JAV dolerių.

Antroje vietoje yra vienas iš „Microsoft“ steigėjų Billas Gatesas, kurio turto vertė siekia 90 mlrd. JAV dolerių ir kuris dar prieš metus puikavosi sąrašo viršūnėje. Trečioji vieta atiteko investuotojui Warrenui Buffettui, kurio turtas vertas 84 mlrd. JAV dolerių.

Turtingiausio Europos gyventojo titulas atiteko įmonių grupės „Louis Vuitton Moet Hennessy“ vadovui Bernardui Arnault, kuris kartu su šeima valdo 72 mlrd. JAV dolerių vertės turtą.

Penktoje sąrašo vietoje atsidūrė „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas, kurio turto vertė siekia 71 mlrd. JAV dolerių.

O Amancio Ortega, drabužių mažmenininkės „Inditex“ steigėjas ir vadovas, nusileido į šeštą vietą. Jo turtas vertinamas 70 mlrd. JAV dolerių.

Į pirmąjį dvidešimtuką patekusių turtingiausių pasaulio gyventojų valdomo turto bendra vertė siekia 1,2 trln. JAV dolerių, o tai sudaro 13 proc. viso į sąrašą patekusių turtuolių turto.

Sąrašo viršutinėje dalyje atsidūrė tik dvi moterys: parduotuvių tinklo „Wal-Mart“ paveldėtoja Alice Walton (58,5 mlrd. JAV dolerių) ir 33 proc. „L‘Oreal“ akcijų savininkė Francoise Bettencourt-Meyers (42,2 mlrd. JAV dolerių).

Iš viso į naująjį reitingą pateko 2,2 tūkst. milijardierių iš 72 pasaulio šalių ir teritorijų. Vidutinė jų turto vertė siekia 4,1 mlrd. JAV dolerių.

Daugiausia sąraše amerikiečių – iš viso 585 milijardieriai. Antroje vietoje – žemyninė Kinijos dalis, kuriai atstovauja 373 milijardieriai.

Visų į sąrašą patekusių turtuolių valdomo turto bendra vertė siekia 9,1 trln. JAV dolerių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.