Artimi ryšiai su Vladimiru Putinu dar ir kaip apsimoka – net po skyrybų skurdas negresia

Rusiškas „Forbes“ leidinys paskelbė, kas šioje šalyje pernai labiausiai praturtėjo. Pirmoji vieta atiteko buvusiam Vladimiro Putino žentui.

Rusiškas „Forbes“ leidinys paskelbė, kas šioje šalyje pernai labiausiai praturtėjo. Pirmoji vieta atiteko buvusiam V.Putino žentui K.Šamalovui (kairėje). <br> „Scanpix“ nuotr. 
Rusiškas „Forbes“ leidinys paskelbė, kas šioje šalyje pernai labiausiai praturtėjo. Pirmoji vieta atiteko buvusiam V.Putino žentui K.Šamalovui (kairėje). <br> „Scanpix“ nuotr. 
 „Forbes“ vertinimu, K.Šamalovas buvo pripažintas labiausiai per 2017-uosius praturtėjusiu Rusijos milijardieriumi.<br> „Scanpix“ nuotr. 
 „Forbes“ vertinimu, K.Šamalovas buvo pripažintas labiausiai per 2017-uosius praturtėjusiu Rusijos milijardieriumi.<br> „Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Mar 29, 2018, 6:45 AM, atnaujinta Mar 29, 2018, 7:15 AM

36 metų rusų milijardierius Kirilas Šamalovas iki šių metų sausį įvykusių skyrybų buvo fondo „Nacionalinė intelekto plėtra“ generalinės direktorės Jekaterinos Tichonovos vyras.

Pati J.Tichonova ne sykį buvo pavadinta jaunesniąja prezidento V.Putino dukra. Kremlius niekuomet to oficialiai nepatvirtino, tačiau ir nepaneigė.

Ši pora susituokė 2013-aisiais. Netrukus po vestuvių prasidėjo svaiginanti jaunikio karjera.

Tiesa, jis turėjo užnugarį ir anksčiau, nes jo tėvas Nikolajus Šamalovas yra senas V.Putino bičiulis, milijonierius ir banko „Rosija“ bendraturtis.

Tad Kirilas dar studijuodamas Sankt Peterburgo universitete tapo „Gazprom“ teisės patarėju, vėliau darbavosi „Gazprombank“, kol tapo pirmaujančio šalyje naftos ir dujų pramonės holdingo „Sibur“ direktorių tarybos pirmininku ir mažuoju akcininku (3 proc. akcijų).

Užtat atšventęs vestuves K.Šamalovas jau 2014 metais ne tik įsigijo 21,4 proc. „Sibur“ akcijų paketą, bet ir tapo kompanijos viceprezidentu. Akcijas jam perleido Genadijus Timčenka – dar vienas milijardierius iš V.Putino aplinkos.

Sandorio sąlygos, suprantama, nebuvo paskelbtos, tačiau jau tais pačiais metais K.Šamalovo pavardė pasirodė „Forbes“ skelbiamame Rusijos turtuolių sąraše – jo kapitalas buvo įvertintis 1,2 mlrd. dolerių (dabartiniu kursu – 0,98 mlrd. eurų). Pats verslininkas tvirtino pinigų akcijoms įsigyti pasiskolinęs iš „Gazprombank“.

Tačiau pernai K.Šamalovo ir J.Tichonovos keliai išsiskyrė, o jo valdomas „Sibur“ akcijų paketas irgi sumažėjo iki 3,9 proc. Didžioji dalis jų atiteko pagrindiniam kompanijos akcininkui Leonidui Michelsonui.

Kiek uždirbo iš šio sandorio, pats K.Šamalovas neatskleidė. Tačiau, „Forbes“ vertinimu, už tokį akcijų paketą jis turėjo susižerti apie 2,3 mlrd. dolerių (1,87 mlrd. eurų), todėl jis buvo pripažintas labiausiai per 2017-uosius praturtėjusiu Rusijos milijardieriumi.

Žinoma, iš šios sumos galbūt teko padengti paskolą „Gazprombank“, tačiau bet kokiu atveju tai yra įrodymas, kad vedybos su Rusijos valdžios vyrų artimaisiais gali duoti puikių dividendų net ir po skyrybų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.