Paskelbtas turtingiausių Rusijos verslininkų sąrašas: lyderiai pasikeitė Per metus turtingiausi Rusijos verslininkai pralobo 25 mlrd. dolerių (20,18 mlrd. Eur).

Žurnalas „Forbes“ jau penkioliktą kartą skelbia kasmetinį turtingiausių Rusijos verslininkų reitingą. Šiais metais tarp 200 turtingiausių rusų  yra 11 naujokų, nepaisant to, kad leidinys paliko tą patį įtraukimo į sąrašą slenkstį – 500 mln. dolerių (403,62 mln. Eur). Kaip pažymi žurnalas, nežiūrint į paskelbtas Vakarų sankcijas, Rusijos verslininkai jaučiasi visai neblogai.

 Turtingiausias Rusijos verslininkas šįmet yra Novolipecko metalurgijos kombinato (NLMK) direktorių tarybos pirmininkas Vladimiras Lisinas, kurio turtas sudaro 19,1 mlrd. dolerių. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Turtingiausias Rusijos verslininkas šįmet yra Novolipecko metalurgijos kombinato (NLMK) direktorių tarybos pirmininkas Vladimiras Lisinas, kurio turtas sudaro 19,1 mlrd. dolerių. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 12:46 PM, atnaujinta Apr 20, 2018, 9:53 AM

Jau trečią kartą šio sąrašo viršuje – Novolipecko metalurgijos kombinato (NLMK) direktorių tarybos pirmininkas Vladimiras Lisinas, kurio turtas įvertintas 19,1 mlrd. dolerių (15,418 mlrd. Eur). Pirmoje vietoje jis buvo ir 2010-aisiais bei 2011-aisiais metais. Pažymima, kad milijardieriaus turtas per metus padidėjo 3 mlrd. dolerių (2,422 mlrd. Eur).

Antrąją vietą šiame sąraše užėmė kompanijos „Severstal“ pagrindinis savininkas Aleksejus Mordašovas – jo turtas įvertintas 18,7 mlrd. dolerių (15,095 mlrd. Eur), trečiąją – pernykštis reitingo lyderis, naftos ir chemijos kompanijos „Sibur“ ir dujų kompanijos „Novatek“ pagrindinis savininkas Leonidas Michelsonas – 18 mlrd. dolerių (14,53 mlrd. Eur). Leidinio duomenimis, per praėjusius metus jis šiek tiek nuskurdo – turto vertė smuktelėjo 400 mln. dolerių (322,89 mln. Eur).

Į lyderių dešimtuką taip pat pateko kompanijos „Lukoil“ prezidentas Vagitas Alekperovas (16,4 mlrd. dolerių), vienas iš pagrindinių bendrovės „Sibur“ akcininkų Genadijus Timčenka (16 mlrd. dolerių), „Norilsk nikel“ bendraturtis Vladimiras Potaninas (15,9 mlrd. dolerių), bendrovės „EuroChem“ savininkas Andrejus Melničenka (15,5 mlrd. dolerių), „Alfa Group“ bendraturtisMichailas Fridmanas (15,1 mlrd. dolerių), kompanijos „Rusal“ akcininkas Viktoras Vekselbergas (14,4 mlrd. dolerių) ir bendrovės „Metalloinvest“ pagrindinis savininkas Ališeras Usmanovas (12,5 mlrd. dolerių).

Kaip pažymima, nepaisant rinkos sąstingio ir Vakarų sankcijų, taip pat ir atsakomųjų Rusijos sankcijų, daugeliui į sąrašą patekusių turtuolių praėjusieji metai buvo sėkmingi.

Balandžio pradžioje Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas, komentuodamas eilinio JAV sankcijų paketo paskelbimą, pareiškė, kad jos yra neteisėtos tarptautinės teisės ir konkurencijos įstatymų požiūriu. Dėl to parlamentaras paragino remti Rusijos verslininkus, kuriems buvo pradėtos taikyti sankcijos. Jie ir patys paprašė paramos: pavyzdžiui, A.Mordašovas paprašė premjero Dmitrijaus Medvedevo pagalbos „dėl neteisingų JAV iždo departamento sprendimų“.

Laikraštis „Moskovskij Komsomolec“ pastebi, kad, apskritai kalbant, Rusijos verslas jaučiasi neblogai ir be papildomos paramos. Štai, 200 turtingiausių verslininkų bendras turtas išaugo 25 mlrd. dolerių – iki 485 mlrd. dolerių (391,5 mlrd. Eur.), o jų skaičius padidėjo nuo 96 iki 106. 

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.