„Saulėgrąža“ ryžtingai žengia banko keliu

Siekiant verslo sėkmės privalu būti socialiai atsakingam. Tuo įsitikinęs kredito unijos „Saulėgrąža“, užsibrėžusios tikslą per artimiausius metus tapti banku, valdybos pirmininkas Gintautas Piragius.

 G.Piragius: „Mes branginame savo klientus, uniją, savo darbo vietas. Juk viską sukūrėme patys nuo nulio.“<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 G.Piragius: „Mes branginame savo klientus, uniją, savo darbo vietas. Juk viską sukūrėme patys nuo nulio.“<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Kredito unijos „Saulėgrąža“ pajininkų skaičius per puspenktų metų pasiekė 1577.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Kredito unijos „Saulėgrąža“ pajininkų skaičius per puspenktų metų pasiekė 1577.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 8:54 AM

Vilniaus apskrityje veikianti kredito unija „Saulėgrąža“, nusprendusi sukti klasikinės bankininkystės keliu, praėjusių metų pabaigoje gavo Lietuvos banko sutikimą persitvarkyti į specializuotą banką. Unijai teks perdėlioti savo veiklą taip, kad tenkintų visus bankams keliamus reikalavimus ir gautų specializuoto banko licenciją.

Specializuoto banko licenciją, kuri suteiks teisę teikti visas klasikinės bankininkystės paslaugas, kredito unija „Saulėgrąža“ planuoja gauti iki 2022 metų. Tačiau G.Piragius viliasi, kad tikslą pasiekti pavyks ir greičiau.

„Mes pasirinkome specializuoto banko kelią. Bankui keliami aukštesni reikalavimai nei unijai. Rimtai ruošiamės tam, diegiame naują bankinę informacinę sistemą, kuri suteiks mūsų klientams daugiau galimybių – naudotis internetine bankininkyste, atlikti mokėjimus ir kt. Investuojame į tai, kaupiame būtinąjį kapitalą. Stengiamės startuoti anksčiau“, – apie atsakingą rengimąsi naujam iššūkiui pasakojo G.Piragius.

Rengiasi plėtrai

2013-aisiais pradėjusi veiklą kredito unija „Saulėgrąža“ veikia sostinėje, taip pat Vilniaus, Švenčionių, Trakų, Širvintų, Molėtų, Šalčininkų, Elektrėnų savivaldybių teritorijose.

„Mes esame atviri, pažįstame kiekvieną savo klientą. Atėję pas mus jie gali savo reikalus aptarti ir su vadybininku, ir su vadovu. Mes branginame savo klientus, savo uniją, savo darbo vietas. Juk viską sukūrėme patys nuo nulio. Todėl esame sąžiningi ir patys sau, ir klientams“, – kredito unijos puoselėjamas vertybes apibūdino G.Piragius.

„Saulėgrąžos“ valdybos narė Germantė Danilevičiūtė pabrėžė, kad kredito unijos specialistai, remdamiesi tokiomis nuostatomis, savo pajininkams visuomet padeda surasti būdą, kaip turimas santaupas ar kitą turtą išlaikyti ir jį dar padidinti. Toks požiūris padėjo gerokai išplėsti savo pajininkų būrį. Kasmet augdamas jis per pastaruosius puspenktų metų pasiekė 1577. „Saulėgrąža“ rengiasi tam, kad, tapus banku, klientų skaičius išaugs. „Saulėgrąža“ stiprina kolektyvą – ir iki šiol jame dirbo bankininkystės specialistai, o dabar priimami ir nauji šios srities ekspertai.

Padeda klientui pasirinkti

Kredito unija „Saulėgrąža“ teikia įvairias paskolas, siūlo taupymo paslaugas. Paskolą čia gali gauti tiek verslas – mažos ir labai mažos gamybos, prekybos, paslaugų srityje dirbančios įmonės, tiek ūkininkai, tiek fiziniai asmenys. Sprendimus dėl paskolų išdavimo „Saulėgrąža“ priima atsakingai ir greitai. Kredito unija teikia paskolas žemės ūkio veiklos investicijoms bei pinigų srautams subalansuoti. Paskolos investicijoms gali būti teikiamos su Žemės ūkio paskolų garantijų fondo garantijomis, taigi lieka mažiau rūpesčių dėl įkeitimo.

„Saulėgrąžos“ partnerių sąraše yra ir bendrovė „Investicijų ir verslo garantas“ (INVEGA). Pasinaudojus jos teikiamomis valstybės garantijomis finansuojami net ir pradedantys verslininkai, kuriems pasiskolinti iš stambesnių finansų rinkos dalyvių yra nelengva. Gyventojams „Saulėgrąža“ siūlo būsto paskolas – išduodamos paskolos su kilnojamojo arba nekilnojamojo turto įkeitimu, kurių sąlygos operatyviai suderinamos su unijoje dirbančiais profesionalais. Kad apsispręsti būtų lengviau, „Saulėgrąža“ dalyvauja būsto mugėse, kur klientams pataria, suteikia individualias konsultacijas.

Dar vienas „Saulėgrąžos“ siūlomas produktas – indėliai. Kredito unijoje galite pasidėti ne tik terminuotuosius, bet ir kaupiamuosius indėlius, kurių minimali suma – 300 eurų. Kiekvienas iki 100 tūkst. eurų siekiantis indėlis yra apdraustas valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas“.

Unijos nariams taikoma lojalumo programa – pajininkai gali naudotis įvairiomis nuolaidomis unijos partnerių įmonėse – tarkim, optikos salonuose, automobilių techninės priežiūros centruose, boulinge, kelionių agentūroje, įvairiose parduotuvėse.

Socialinė veikla

Vilniaus apskrityje veikianti kredito unija „Saulėgrąža“ šalia savo pagrindinės veiklos taip pat aktyviai dalyvauja socialinėje veikloje – remia golbolo (aklųjų riedulio) komandą. Remti neįgaliųjų sportą „Saulėgrąža“ pradėjo dar tuomet, kai šie sportininkai neskynė laurų.

„Norėjome padėti, tikėjome, kad jie gali tapti čempionais. Mums ne vis tiek“, – apie socialinės atsakomybės svarbą kalbėjo G.Piragius.

Paminėtina ir tai, kad „Saulėgrąža“ parėmė Vilniaus rajono Paberžės „Verdenės“ gimnazijos iniciatyvą „Pažink tėvynę iš arčiau“, kuri išaugo į viso rajono projektą, rankinio sporto plėtrą, Žaislų muziejų, psichologinę pagalbą telefonu teikiančią Jaunimo liniją, rengia finansinio raštingumo pamokas šalies rajonų mokyklose.

„Mums patinka daryti gera kitiems, nes tai grįžta taip pat gerumu“, – sakė G.Danilevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.