Sužinokite, kiek kainuoja Marko Zuckerbergo saugumas

Pastaruoju metu žiniasklaida daug dėmesio skyrė Markui Zuckerbergui. Šis pasakė kalbą JAV Senate – papasakojo apie socialinio tinklo „Facebook“ naudotojų duomenų nutekėjimą. Be to, buvo paskelbta ataskaita, kiek bendrovė išleidžia pinigų savo steigėjo saugumui ir dažniems privatiems jo skrydžiams.

M.Zuckerbergo saugumui užtikrinti jo namuose, kelionėse ir išvykose verslo reikalais išleista 7,3 mln. dolerių.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Zuckerbergo saugumui užtikrinti jo namuose, kelionėse ir išvykose verslo reikalais išleista 7,3 mln. dolerių.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Zuckerbergo saugumui užtikrinti jo namuose, kelionėse ir išvykose verslo reikalais išleista 7,3 mln. dolerių.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
M.Zuckerbergo saugumui užtikrinti jo namuose, kelionėse ir išvykose verslo reikalais išleista 7,3 mln. dolerių.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2018, 9:39 AM

JAV televizijos kanalas CNBC, remdamasis bendrovės „Facebook, Inc.“ paskelbta ataskaita, pranešė, kad 2017 metais jos vadovo M. Zuckerbergo atlyginimas buvo tik 1 doleris, o jo saugumui užtikrinti ir dažniems privatiems skrydžiams buvo išleista 8,9 mln. dolerių.

Palyginti su 2016 metais, išlaidos padidėjo 1,5 karto. M.Zuckerbergo saugumui užtikrinti jo namuose, kelionėse ir išvykose verslo reikalais išleista 7,3 mln. dolerių.

Dar 1,5 mln. dolerių išleista lėktuvams aptarnauti ir įgulos paslaugoms apmokėti. Bendrovė pabrėžė, kad išlaidas teko padidinti dėl didėjančios grėsmės bendrovės „Facebook“ įkūrėjui.

Televizijos kanalas CNN teigia, kad kompanijos dažnai padengia tokias vadovų išlaidas. Pavyzdžiui, bendrovės „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas skraido tik privačiais lėktuvais.

Kristaus amžiaus sulaukęs M.Zuckerbergas, kurio turtą žurnalas „Forbes“ vertina 65,8 mlrd. dolerių (53,249 mlrd. Eur), iš savo rango kolegų išsiskiria palyginti kukliu gyvenimo būdu.

Pernai CNBC skelbė, kad bendrovės „Facebook“ vadovą neretai galima pamatyti vairuojantį automobilį  „Acura TSX“, kuris kainuoja apie 30 tūkst. dolerių (apie 24,28 tūkst. Eur.). Pasak M.Zuckerbergo, tai yra „saugus, patogus ir neparodinis“ automobilis.

M.Zuckerbergas yra žinomas dar ir tuo, kad  kiekvieną dieną dėvi vienodus drabužius. Jo mėgstamiausia apranga yra pilkos spalvos sportiniai marškinėliai, tamsiai mėlyni džinsai ir kompanijos „Nike“ sportiniai bateliai.

„The Business Insider“ yra rašęs, kad kuklusis milijardierius perka itališko prekės ženklo „Brunello Cucinelli“ marškinėlius, kurie kainuoja 300–400 dolerių.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.