Garsusis investuotojas M. Mobiusas: besivystančių rinkų laukia tolesnis smukimas

Rinkos dalyviams reikia laukti tolesnio smukimo besivystančiose rinkose, interviu „Bloomberg“ televizijai pareiškė garsus investuotojas Markas Mobiusas.

 M. Mobiusas daugiau kaip 40 metų specializavosi investicijų į besivystančias rinkas srityje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M. Mobiusas daugiau kaip 40 metų specializavosi investicijų į besivystančias rinkas srityje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2018, 2:04 PM

Jo nuomone, padėtis Turkijoje gali sukelti domino efektą visoje šių rinkų grupėje. Ne itin gerai sekasi ir Argentinai bei Brazilijai.

Be to, investuotojai dėl politinės rizikos greičiausiai ir toliau trauksis iš Indonezijos, Tailando ir Filipinų, mano investicijų į besivystančias rinkas veteranas.

M. Mobiusas daugiau kaip 40 metų specializavosi investicijų į besivystančias rinkas srityje. Beveik tris dešimtmečius jis vadovavo investicijų fondo „Franklin Templeton Investments“ besivystančių rinkų grupei ir šių metų sausį pasitraukė iš pareigų. Geriausiais savo karjeros metais jis valdė turtą, kurio vertė viršijo 60 mlrd. JAV dolerių.

Šių metų pradžioje M. Mobiusas išėjo į pensiją, tačiau po mažiau nei keturių mėnesių nutraukė užsitarnautą poilsį ir paskelbė apie naujos valdymo įmonės „Mobius Capital Partners“, kuri imsis investicijų į tam tikrus besivystančių ir ribinių rinkų emitentus, įsteigimą.

81 metų amžiaus M. Mobiusas suvienijo jėgas su dar dviem akcijų rinkos profesionalais – Carlosu Hardenbergu ir Gregu Konieczny. Visi trys anksčiau dirbo „Franklin Templeton“. Partneriai tikisi į startuolį „Mobius Capital Partners“ pritraukti 1 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.