Pasiūlė lengvatą tam, kuo mėgaujamės, bet premjeras muistosi

Premjeras Saulius Skvernelis skeptiškai vertina idėją Lietuvoje užaugintiems vaisiams ir daržovėms taikyti lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą.

S.Skvernelio teigimu, neaišku, ar produkcija dėl legvatos atpigtų vartotojams, be to, Europos Sąjungoje negalima taikyti nevienodų sąlygų skirtingų Bendrijos narių produkcijai. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelio teigimu, neaišku, ar produkcija dėl legvatos atpigtų vartotojams, be to, Europos Sąjungoje negalima taikyti nevienodų sąlygų skirtingų Bendrijos narių produkcijai. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2018, 9:27 AM, atnaujinta Mar 20, 2020, 9:42 AM

S.Skvernelio teigimu, neaišku, ar produkcija dėl to atpigtų vartotojams, be to, Europos Sąjungoje negalima taikyti nevienodų sąlygų skirtingų Bendrijos narių produkcijai.

„Aš matau dvi diskusines temas. Pirmiausiai, ar yra kokia nors minimali garantija, kad tas sumažintas PVM bus vartotojui nauda, o ne prekybininkui. Tai atsakymo nėra. O antra, sunkiai įsivaizduoju, kaip galima tai padaryti, kalbant apie bendrą rinką, kurią mes turime Europos Sąjungos.

Išskirti lietuviškas daržoves ir joms taikyti vienokias sąlygas, o kitų valstybių importuojamiems produktams turėti kitokias sąlygas. Sunkiai įsivaizduoju“, – LRT radijui antradienį sakė S. Skvernelis

Parlamentarų grupė siūlo Lietuvos teritorijoje užaugintiems vaisiams, uogoms ir daržovėms numatyti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą.

Tai siūlančią Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą įregistravę Seimo nariai tikisi, kad tai paskatins šalies augalininkystės plėtrą.

Lengvatiniu tarifu apmokestinti siūlomų produktų sąraše – obuoliai, kriaušės, cidonijos (bedygliai svarainiai), vynuogės (vietinių veislių, smulkiauogės), vyšnios, slyvos, braškės, avietės, gervuogės, juodieji ir raudonieji serbentai, agrastai, mėlynės, bruknės, spanguolės, aronijos, šaltalankiai, šermukšniai, šeivamedžių, sausmedžių, citrinvyčių, putinų uogos, tekšės ir braškės.

Jeigu Seimas pritartų, lengvatinio PVM apmokestinimo sąraše taip pat būtų bulvės, svogūnai, česnakai, porai, kopūstai, žiediniai kopūstai, brokoliai, salotos ir trūkažolės, morkos, ropės, griežčiai, krienai, topinambai, ridikėliai, ropės, petražolės, burokėliai, ridikai, agurkai, žirniai, pupelės, salierai, špinatai, rabarbarai, moliūgai, cukinijos, pankoliai, kukurūzai, laiškiniai svogūnai, bazilikai, krapai, mėtos, kalendros ir kiti prieskoniniai augalai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.