„SME Finance“ pirmoji smulkiam verslui teiks apdraustą sąskaitų finansavimą Išskirtinumo suteikia partnerystė su pasauline draudike „Coface“

Didžiausia Baltijos šalyse nebankinė finansuotoja „SME Finance“ pirmoji ir kol kas vienintelė Lietuvoje smulkiam ir vidutiniam verslui teiks atvirkštinį faktoringą su draudimu. Iki šiol tokia paslauga šiam verslo segmentui nebuvo prieinama, o galimybė ja naudotis leidžia įmonėms greičiau augti, lengviau susirasti tiekėjų, gauti palankesnes kainas ir paprasčiau importuoti žaliavas ar prekes. 

Kaip tvirtina patys „Coface“ atstovai Lietuvoje, draudimo bendrovė planuoja toliau stiprinti partnerystę su „SME Finance“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaip tvirtina patys „Coface“ atstovai Lietuvoje, draudimo bendrovė planuoja toliau stiprinti partnerystę su „SME Finance“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 1:00 PM

Kaip pasakoja faktoringo bendrovės „SME Finance“ vadovas M. Mikalajūnas, teoriškai dauguma bankų gali teikti panašią paslaugą, tačiau praktiškai ja pasinaudoti gali tik labai didelės įmonės, kurių metinė apyvarta yra ne mažesnė kaip 30 mln. eurų. Todėl smulkioms ir vidutinio dydžio įmonėms, paprašytoms pateikti išankstinį apmokėjimą su įsipareigojimų draudimu, dažniausiai tekdavo kreiptis paskolos į banką, būtinai įkeisti turto ir skirti laiko ilgai trunkančioms procedūroms. 

„Pagrindinis naujosios paslaugos privalumas yra tai, kad mažos įmonės gali kreiptis finansavimo net iki 1 mln. eurų, neprivalėdamos įkeisti turto, o suteikiamas draudimas ženkliai palengvins derybas su tiekėjais. Su šia paslauga mažos lietuviškos įmonės galės geresnėmis sąlygomis įsigyti prekių ar žaliavų, lengviau plėsti partnerių ratą užsienyje, greičiau atgauti lėšas ir investuoti jas į tolesnę plėtrą“, – pasakoja „SME Finance“ vadovas Mindaugas Mikalajūnas.

Pasaulyje žinomos „Coface“ draudimas padeda rasti tiekėjų bet kurioje šalyje  

Naująją paslaugą smulkiam ir vidutiniam verslui faktoringo įmonė pristato plėsdama partnerystę su tarptautine prekinių kreditų draudike „Coface“. Šiuo metu „SME Finance“ yra vienintelė nebankinio finansavimo įmonė Lietuvoje, turinti išskirtinį bendradarbiavimą su šia draudimo milžine. 

M. Mikalajūnas teigia, kad įprastai su nedidelėmis, tik pradedančiomis veikti įmonėmis, tiekėjai ne itin noriai bendradarbiauja. Kol nėra garantijos, kad įmonė atsiskaitys už įsigytas žaliavas, tiekėjai prašo ne tik išankstinio apmokėjimo, bet ir draudimo. Būtent toks paslaugų komplektas leidžia pradėti importuoti prekes iš kitų šalių, kuriose nedidelės lietuviškos įmonės tik pradeda kurti verslo ryšius. Praktika taip pat rodo, kad turėdamos atvirkštinio faktoringo draudimą, įmonės gali greičiau arba  iš anksto atsiskaityti su žaliavų tiekėjais – tai padeda susitarti dėl palankesnių kainų.

Kaip tvirtina patys „Coface“ atstovai Lietuvoje, draudimo bendrovė planuoja toliau stiprinti partnerystę su „SME Finance“.

„Šią įmonę vertiname kaip profesionalų žaidėją nebankinio faktoringo rinkoje, pasižymintį patikimumu ir gerais rezultatais. Svarbu, kad įmonėje dirba daug patyrusių finansų srities ekspertų,  suprantančių nedidelio verslo problemas ir rizikas“, – sako Mantvydas Štareika, „Coface“ vadovas Baltijos šalims. 

Jo teigimu, dažniausiai prekinio kredito draudimu naudojasi importuotojai ir gamybos įmonės. 

Reikės kas trečiam klientui, iki metų pabaigos pasieks iki 40 proc. paskolų portfelio 

Nedidelėms verslo įmonėms taip pat svarbu žinoti, kad kreipiantis dėl atvirkštinio faktoringo su draudimu, finansavimas bus suteiktas taip pat greitai, kaip ir įprastas sąskaitų finansavimas. Sprendimas dėl finansavimo įmonėje priimamas per keletą valandų, pinigai pasiekia klientą per dieną. Be to, draudimo paslauga klientams nepabrangins faktoringo paslaugų.  

LR Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu Lietuvoje įregistruota daugiau kaip 104 tūkstančiai įmonių. Absoliučią daugumą (daugiau kaip 99 proc.) jų sudaro smulkios ir vidutinio dydžio įmonės, todėl naujai paslaugai „SME Finance“ prognozuoja itin aukštą paklausą. Ypač aktyvaus susidomėjimo laukiama iš gamybos, transporto ir prekybos įmonių, dideliais kiekiais perkančių prekes ar žaliavas iš vietos ir užsienio tiekėjų. Planuojama, kad iki šių metų pabaigos atvirkštinis faktoringas su draudimu sudarys iki 35-40 proc. „SME Finance“ paskolų portfelio.   

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.