V. Šapoka apie 60-metį švenčiantį EIB: „Ilgametis partneris, padėjęs įgyvendinti Lietuvai svarbius projektus“

60 metų veiklos sukaktį švenčiantis Europos investicijų bankas (angl. European Investment Bank, toliau – EIB) sveikina Lietuvą su sėkmingu bendradarbiavimu, trunkančiu nuo 1994 m.

Finansų ministras Vilius Šapoka.<br>T.Bauro nuotr.
Finansų ministras Vilius Šapoka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-05 15:02

Lietuva EIB nare tapo 2004 m. gegužės 1 d. įstojusi į Europos Sąjungą. Šiemet bankas Lietuvoje finansavo paskolų už 308 mln. eurų, o iš viso nuo bendradarbiavimo pradžios finansavimas skirtas įvairiems infrastruktūros plėtros, ekonomikos, aplinkosaugos, inovacijų ir kt. sričių projektams už 2,3 mlrd. eurų.

„EIB yra mūsų ilgametis patikimas partneris, padėjęs mums įgyvendinti daug didelių bei mūsų šaliai reikšmingų projektų. Glaudžiai bendradarbiaudami ne vienerius metus galime įvertinti bendro darbo veiklos rezultatus ir išsikelti naujus, dar ambicingesnius tikslus“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Iš EIB lėšų yra finansuoti tokie dideli mūsų šalies infrastruktūros projektai kaip Vilniaus oro uosto ir Klaipėdos jūrų uosto rekonstrukcijos, magistralės „Via Baltica“ statybos, geležinkelių infrastruktūros modernizavimas, Lietuvos–Lenkijos elektros jungties, suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statybos. EIB per tarpininkaujančius bankus taip pat yra suteikęs paskolų mažoms ir vidutinio dydžio Lietuvos įmonėms.

Be to, EIB Lietuvai yra suteikęs dvi paskolas, skirtas 2007-2013 m. ir 2014-2020 m. ES fondų investicijomis finansuojamų projektų bendrajam finansavimui užtikrinti. 2007-2013 m. laikotarpiu tam buvo skirta 1,132 mlrd. eurų paskola, 2014-2020 m. – 1,3 mlrd. eurų paskola. EIB taip pat dalyvauja Lietuvoje įgyvendinat JEREMIE ir JESSICA iniciatyvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.