VMI gyventojams laiku grąžino beveik 125 mln. eurų pajamų mokesčio

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad visiems laiku bei teisingai užpildžiusiems ir pajamų deklaracijas pateikusiems gyventojams, pervedė Gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) permokas. Iki š. m. liepos 31 d. (imtinai) daugiau nei 813 tūkstančių gyventojų sulaukė apie 125 mln. eurų permokos ir tai yra 35 mln. eurų daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu.

Iki š. m. liepos 31 d. daugiau nei 813 tūkstančių gyventojų sulaukė apie 125 mln. eurų permokos ir tai yra 35 mln. eurų daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iki š. m. liepos 31 d. daugiau nei 813 tūkstančių gyventojų sulaukė apie 125 mln. eurų permokos ir tai yra 35 mln. eurų daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 11:26 AM

VMI pažymi, jog 130 tūkst. gyventojų dar gali pasinaudoti galimybe ir susigrąžinti mokesčių permoką už 2017 m. – pateikus deklaracijas, jų sąskaitos pasipildytų net 17 mln. eurų. Pamiršusiems susigrąžinti mokesčio permoką gyventojams, nuo praėjusių metų VMI apie tai primena asmeniškai. Tą darys ir šiais metais, kad kuo daugiau gyventojų pasinaudotų šia savo teise.

„Daugiausiai permokų, susidarė dėl per didelio pritaikyto metinio neapmokestinamųjų pajamų dydžio (MNPD). GPM permoką gali susigrąžinti ne tik gyventojai, kuriems buvo pritaikytas per didelis MNPD ar metinis papildomas nepamokestinamųjų pajamų dydis (MPNPD), bet ir mokėję gyvybės draudimo ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto kreditą, įmokas už studijas. Žinoma, grąžinant permoką atsižvelgiama, ar gyventojas nėra skolingas valstybei, ar yra pateikęs, patikslinęs ankstesnių laikotarpių turto ir pajamų deklaracijas, kurias jam privaloma pateikti“, – sako VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

VMI pažymi, kad deklaracijas pateikę, tačiau permokų iki liepos 31 d. negavę gyventojai turėtų pasitikrinti ar jiems nereikia patikslinti pateiktos deklaracijos duomenų. Visus priminimus apie nepateiktas deklaracijas ar tikslintinus duomenis bei kitus dokumentus galima rasti prisijungus prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS), skiltyje „Pranešimai vartotojui“. Pažymėtina, kad permoka gali būti grąžinama už praėjusius penkerius metus.

Iš viso šiemet, kaip ir pernai, pajamų deklaracijas pateikė apie 1,3 mln. gyventojų. 2017 metų pajamų deklaracijose 124,2 mln. eurų pajamų mokesčio permokas deklaravo 764,1 tūkst. gyventojų, tuo tarpu 308,7 tūkst. gyventojų deklaravo į biudžetą mokėtino pajamų mokesčio 134,2 mln. eurų sumai. Pažymima, kad gyventojai ir toliau tikslina arba teikia nepateiktas deklaracijas, tad grąžintina GPM suma dar gali kisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą