ES pasienyje pernai konfiskuota daugiau kaip 31 mln. suklastotų prekių

Europos Komisijos paskelbti duomenys rodo, kad 2017 metais ties ES išorės pasieniu muitinės sulaikė daugiau kaip 31 mln. suklastotų gaminių, kurių vertė parduodant gatvėje viršytų 580 mln. EUR.

Italijoje specialus kovos su klastotėmis būrys per pusmetį konfiskavo 7 mln. 200 tūkst. netikrų mados ir kosmetikos prekių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Italijoje specialus kovos su klastotėmis būrys per pusmetį konfiskavo 7 mln. 200 tūkst. netikrų mados ir kosmetikos prekių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2018, 12:51 PM

Suklastoti potencialiai pavojingi kasdienio vartojimo gaminiai, kaip antai sveikatos priežiūros produktai, vaistai, žaislai ir elektros prekės, sudaro 43 proc. visų sulaikytų prekių. Daugiausia suklastotų prekių priskiriama maisto produktų kategorijai (24 proc. visų sulaikytų prekių). Kitos didžiausios kategorijos – žaislai (11 proc.), cigaretės (9 proc.) ir drabužiai (7 proc.).

Absoliuti dauguma į ES patenkančių suklastotų prekių atkeliauja iš Kinijos. Daugiausia suklastotų drabužių įvežta iš Turkijos. Pagrindinė suklastotų ir potencialiai žalingų vaistų kilmės šalis buvo Indija. 

65 proc. visų sulaikytų prekių į ES įvežta jūros maršrutais, paprastai stambiomis siuntomis. Oro transportu įvežta 14 proc. suklastotų prekių. Per pasiuntinių tarnybas ir paštu buvo iš viso įvežta 11 proc. suklastotų prekių, kurias daugiausia sudarė internetu užsakytos vartojimo prekės.

ES muitų sąjunga - kertinė bendrosios rinkos sudedamoji dalis. Ji užtikrina ES sienų saugumą ir saugo piliečius nuo draudžiamų ir pavojingų prekių, tokių kaip ginklai, narkotikai ir suklastoti gaminiai. 2017 m. lapkričio mėnesį Europos Komisija pristatė priemones, padėsiančias veiksmingiau kovoti su intelektinės nuosavybės teisių pažeidimais, ir spręsti suklastotų arba piratinių prekių importo į ES problemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.