Kainų komisija žada klaipėdiečiams nustatyti naują šilumos kainą

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) sako artimiausiu metu nustatysianti naują „Klaipėdos energijos” bazinę šilumos kainą.

Kainų komisija žada artimiausiu metu klaipėdiečiams nustatyti naują bazinę šilumos kainą. <br>M.Patašiaus nuotr.
Kainų komisija žada artimiausiu metu klaipėdiečiams nustatyti naują bazinę šilumos kainą. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 3:00 PM

„Nustatant bazinę (ilgalaikę) kainą naujam reguliavimo laikotarpiui, taip pat atliekant kasmetinius perskaičiavimus, yra įvertinamas skirtumas, susidaręs dėl faktiškai patirtų ir į ankstesnes šilumos kainas įskaičiuotų kuro bei iš nepriklausomų šilumos gamintojų pirktos šilumos kainų skirtumas”, - atsakyme Eltai nurodė VKEKK patarėja, atsakinga už ryšius su žiniasklaida Aistė Griškonytė.

Anot jos, jei paaiškės, kad gyventojai už šilumą permokėjo, toji suma jiems bus grąžinta.

„Nustačius, kad vartotojai išleido daugiau, nei šilumos tiekėjas faktiškai patyrė sąnaudų vykdydamas šilumos tiekimo veiklą, ši suma visada yra grąžinama vartotojams, mažinant šilumos kainą ateities laikotarpiais", - nurodė ji.

Parlamentaras, liberalas Simonas Gentvilas ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame piktinosi, kad VKEKK delsia „Klaipėdos energijai" perskaičiuoti kainas, nors šildymo sezonas tuoj prasidės.

„VKEKK perskaičiavus kainų tarifus Vilniaus ir Kauno gyventojams, visiškai nesuprantamas delsimas perskaičiuoti Klaipėdos šilumos kainas. Paprastai šildymo sezonas uostamiestyje pradedamas spalio 10 dieną. Tad rizikuojame įžengti į ketvirtą sezoną, kai gyventojai mokės padidintą kainą. Tai visiškai kompromituoja komisijos darbą", - kalba S. Gentvilas.

Rugsėjo pabaigoje jis kreipėsi į Kainų komisiją ragindamas perskaičiuoti šilumos kainos tarifus. Anot S. Gentvilo, Klaipėdos gyventojai per 3 metus permokėjo 10,3 mln. eurų.

Kornelija Mykolaitytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras