Po JAV indeksų griūties Azijos akcijų rinkos įžengė į „meškų“ teritoriją

Po trečiadienio griūties JAV akcijų rinkoje pagrindiniai Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono akcijų indeksai ketvirtadienį sparčiai smunka.

 JAV indeksas „Dow Jones Industrial Average“ trečiadienį prarado 600 punktų, o „Nasdaq Composite“ krito 4,4 proc. – labiausiai nuo 2011 metų rugpjūčio – ir perėjo į korekcijos zoną.<br> 123rf nuotr.
 JAV indeksas „Dow Jones Industrial Average“ trečiadienį prarado 600 punktų, o „Nasdaq Composite“ krito 4,4 proc. – labiausiai nuo 2011 metų rugpjūčio – ir perėjo į korekcijos zoną.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-25 10:44

JAV indeksas „Dow Jones Industrial Average“ trečiadienį prarado 600 punktų, o „Nasdaq Composite“ krito 4,4 proc. – labiausiai nuo 2011 metų rugpjūčio – ir perėjo į korekcijos zoną.

Rinkos dalyviai nuogąstauja dėl tolesnio palūkanų normų didinimo ir pasaulio ekonomikos augimo lėtėjimo. Taip pat nerimaujama dėl to, kad įmonės, visų pirma technologijų, galbūt jau pasiekė pelno piką.

Bendras Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono akcijų indeksas „MSCI Asia Pacific“ nuo ketvirtadienio sesijos pradžios smuko 2,2 procento. Palyginti su sausio mėnesį pasiektu aukščiausiu lygiu, šis rodiklis jau krito daugiau kaip 20 proc., o tai reiškia, kad rinkoje yra įsivyravusi „meškų“ tendencija.

Japonijos indeksai „Nikkei 225“ ir „Topix“ nuo ketvirtadienio sesijos pradžios sumažėjo atitinkamai 3,6 ir 2,9 procento.

Kinijos „Shanghai Composite“ smuko 1,7 proc., o Honkongo „Hang Seng“ – 2,15 procento.

Pietų Korėjos „Kospi“ nusileido 2,3 proc., Indijos „BSE Sensex“ – 1,2 proc., Australijos S&P/ASX 200 – 2,8 proc., o Naujosios Zelandijos NZX 50 – 0,9 procento.

Ketvirtadienį paskelbti statistiniai duomenys parodė, kad Pietų Korėjos bendrasis vidaus produktas (BVP) trečiąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, paūgėjo 0,6 proc. vietoj prognozuotų 0,8 proc., o metinis prieaugis sudarė 2 proc. ir buvo mažesnis negu ekspertų prognozuotas 2,3 proc. rodiklis.

Pietų Korėjos automobilių gamintojos „Hyundai“ akcijų kursas krito daugiau kaip 10 proc. ir pasiekė žemiausią nuo 2010 metų lygį, nes bendrovės ketvirčio pelnas nepateisino rinkos lūkesčių.

Pingant naftai, Kinijos energetikos bendrovių CNOOC ir „Sinopec“ kapitalizacija sumažėjo atitinkamai 3,8 ir 2,2 procento.

Japonijos „Inpex“ akcijos atpigo 1,3 proc., o Australijos „Santos“ – 1,6 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?