Trumpina verslo liudijimų sąrašą – tai palies 23 tūkstančius gyventojų

Finansų ministerija parengė ir pateikė derinti Vyriausybės nutarimo pataisas, kuriomis siaurinamas veiklų, vykdomų įsigijus verslo liudijimą, sąrašas.

Ministerija žada, kad pereiti iš verslo liudijimų į kitą jiems tinkančią formą bus paprasta.<br>V.Balkūno nuotr.
Ministerija žada, kad pereiti iš verslo liudijimų į kitą jiems tinkančią formą bus paprasta.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 12:08 PM, atnaujinta Nov 7, 2018, 12:09 PM

Pokyčius pajus trijų sričių – pastatų remonto, automobilių remonto ir vaikų priežiūros paslaugų tiekėjai, kurių Lietuvoje yra apie 23 tūkstančiai. Jie savo veiklą vykdyti įsigijus verslo liudijimą galės iki 2019 m. liepos 1 dienos.

Ministerija žada, kad pereiti iš verslo liudijimų į kitą jiems tinkančią formą bus paprasta. Gyventojai galės toliau nepertraukiamai tęsti vykdomą veiklą. Jiems pakaks informuoti Valstybinę mokesčių inspekciją apie pasikeitusį mokesčio nuo individualios veiklos pajamų mokėjimo būdą, kurio pagrindu gyventojui bus parengta Lietuvos gyventojo individualios veiklos vykdymo pažyma.

Veiklų, įsigijus verslo liudijimą, sąrašas siaurinamas tokiu principu: iš sąrašo išbraukiamos tos veiklos, kurių atžvilgiu nuo sausio 1 d. bus taikoma Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvata: teisė gyventojui susimažinti apmokestinamąsias pajamas – susigrąžinant dalį sumokėto GPM už pastatų remonto, lengvųjų automobilių remonto bei vaikų priežiūros paslaugų išlaidas.

Pakeitimais taip pat siekiama užtikrinti, kad gyventojų pajamos, gautos vykdant pastatų apdailos ir remonto, automobilių remonto ir vaikų priežiūros veiklas, būtų apmokestinamos taikant individualios veiklos apmokestinimo taisykles, mokant mokestį, priklausantį nuo gautų (uždirbtų) pajamų (pelno), o ne fiksuoto dydžio pajamų mokesčiu, kuris yra taikomas įsigyjant verslo liudijimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.