Bulgarijoje – protestai prieš aukštas benzino kainas

Tūkstančiai bulgarų sekmadienį protestavo prieš aukštas benzino kainas, blokuodami eismą maždaug 20 miestų bei svarbiuose greitkeliuose, vedančiuose į Graikiją ir Turkiją.

Benzino litras Bulgarijoje kainuoja apie 2,4 levų (1,2 euro), o nuo rugpjūčio iki spalio kainos pakilo 5 proc. Vidutinis atlyginimas šalyje siekia 575 eurų per mėnesį.<br>D.Umbraso nuotr.
Benzino litras Bulgarijoje kainuoja apie 2,4 levų (1,2 euro), o nuo rugpjūčio iki spalio kainos pakilo 5 proc. Vidutinis atlyginimas šalyje siekia 575 eurų per mėnesį.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2018, 7:04 PM

Sostinėje apie tūkstantis demonstrantų protestavo prie vyriausybės rūmų, skanduodami „šlamštas“ ir „atsistatydinkite“.

Benzino litras Bulgarijoje kainuoja apie 2,4 levų (1,2 euro), o nuo rugpjūčio iki spalio kainos pakilo 5 proc. Vidutinis atlyginimas šalyje siekia 575 eurų per mėnesį.

Trys svarbūs greitkeliai bei daugybė mažesnių kelių buvo uždaryti kelioms valandoms. Tai smarkiai sutrukdė eismą link Graikijos bei Turkijos.

Valdančiosios koalicijos narys Emilis Dimitrovas dėl protestų kaltina socialistų opozicija, kuri esą kurstė piliečių nepasitenkinimą.

Savo ruožtu konservatyvi Boiko Borisovo vyriausybė teigia, kad šalies taikomi mokesčiai benzinui yra žemiausi Europos Sąjungoje (ES).

Tuo tarpu protestuotojai piktinasi, kad Rusijos „Lukoil“ benzino rinkoje turi faktinį monopolį, nes įmonei priklauso vienintelis naftos perdirbimo kompleksas.

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.