Ryt bus vėlu – pirmadienį atlikę prievolę dar išvengsite delspinigių

Pirmadienis – paskutinė diena laiku pateikti nekilnojamojo turto (NT), kuris savo verte viršija 220 tūkst. eurų, mokesčio deklaraciją už šiuos metus ir sumokėti NT mokestį (NTM).

Laiku nepateikus deklaracijos ir nesumokėjus priklausančių mokesčių, už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Laiku nepateikus deklaracijos ir nesumokėjus priklausančių mokesčių, už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2018, 8:38 AM

Laiku nepateikus deklaracijos ir nesumokėjus priklausančių mokesčių, už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai, primena Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

VMI duomenimis, už 2017 m. šią deklaraciją pateikė apie 3,7 tūkst. gyventojų. Iš viso už 2017 m. šio mokesčio sumokėta 1,3 mln. eurų. Tai yra apie 73 tūkst. eurų daugiau nei 2016 m.

NT mokesčiu apmokestinami tokie fiziniams asmenims nuosavybės teise priklausantys ar jų įsigyjami gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statiniai (patalpos), žuvininkystės statiniai ir inžineriniai statiniai (arba tokio turto dalys), esantys Lietuvos teritorijoje, kurie nėra priskirti neapmokestinamajam NT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.