Latvijoje – bauda dar vienam bankui už pinigų plovimo prevencijos nevykdymą

Latvijos bankų priežiūros tarnyba – Finansų ir kapitalo rinkos komisija – skyrė 1,247 mln. eurų baudą komerciniam bankui „BlueOrange Bank“ už nusikalstamai įgytų lėšų legalizavimo ir terorizmo finansavimo prevencijos įstatymo pažeidimus.

„BlueOrange Bank“, kuris anksčiau vadinosi „Baltikums Bank“, už tokius pažeidimus baudžiamas ne pirmą kartą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„BlueOrange Bank“, kuris anksčiau vadinosi „Baltikums Bank“, už tokius pažeidimus baudžiamas ne pirmą kartą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2018, 7:10 PM

Šiuos pažeidimus, nustatytus per patikrinimus 2016 ir 2017 metais, tarnyba įvardija kaip esminius, tačiau neteisėtų finansinių operacijų sumos nenurodo.

„BlueOrange Bank“, kuris anksčiau vadinosi „Baltikums Bank“, už tokius pažeidimus baudžiamas ne pirmą kartą.

Tarnybos pranešime pažymima, jog bankui kaltę pripažinus ir pasirašius sutartį dėl priemonių šio įstatymo reikalavimų vykdymui užtikrinti, kurios turi būti įgyvendintos per joje nustatytą laikotarpį, administracinė byla nutraukta, o bauda sumažinta nuo maksimaliai galimos (3,69 mln. eurų).

„BlueOrange Bank“, kurio pagrindinė akcininkė yra Latvijos bendrovė BBG, pagal turto vertę – aštuntas iš beveik 20-ies šalyje veikiančių bankų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.