S. Skvernelis: mokestinė reforma nepadarys mūsų turtingais, bet sudarys galimybę užsidirbti

Nenorint būti kritikuojamais, geriausiai nieko nedaryti – net ir nedidelių pakeitimų mokesčių srityje, kurie ir nebuvo daromi dešimtmečiais. Todėl užpernai vos tik pradėjusi pirmuosius mokestinės reformos žingsnius, Vyriausybė sulaukė kritikos, esą tai tik kosmetinės priemonės – jos nieko gero neduoda, ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ sakė Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis.

Pasak premjero, jeigu galvojama, kad mokestine reforma nepasinaudoja viešasis sektorius, tai yra visiškas nesusipratimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Pasak premjero, jeigu galvojama, kad mokestine reforma nepasinaudoja viešasis sektorius, tai yra visiškas nesusipratimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2019, 9:50 AM

„Taip, mokesčių reforma nepadarys visų žmonių turtingais, bet sudarys galimybę užsidirbti. Tokios galimybės yra (...), Lietuva tampa konkurencingesnė, žmonės gali daugiau išleisti, galbūt investuoti į savo ateitį“, – aiškino S. Skvernelis.

Pasak premjero, jeigu galvojama, kad mokestine reforma nepasinaudoja viešasis sektorius, tai yra visiškas nesusipratimas.

„Mokestinės reformos naudą jaučia ir viešasis sektorius, net ir be sektorinio atlyginimų padidinimo. Reikia žiūrėti objektyviai ir tada daryti išvadas“, – sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad, Vyriausybės teigimu, pagrindiniais mokesčių pakeitimais trejiems metams (2019-2021 m.) siekiama, jog konkurencinga mokestinė aplinka ir suteiktas mokesčių tikrumas sudarytų palankias sąlygas verslui ir skatintų investicijas Lietuvoje.

2019-2021 m. toliau mažės su darbo santykiais susiję mokesčiai, ypač vidutines pajamas gaunantiesiems asmenims. Bus nuosekliai didinamas ir išplėstas neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) taikymas iki 2 vidutinių darbo užmokesčių (VDU).

Numatoma, kad 2021 m. darbo jėgos apmokestinimas Lietuvoje bus konkurencingiausias tarp Baltijos valstybių, taip skatinant investuoti į darbo vietų kūrimą Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.