Buvo sutrikęs atsiskaitymas banko kortelėmis – parduotuvėse nusidriekė didžiulės eilės

Dėl kuriam laikui sutrikusio bankinių kortelių skaitytuvų darbo Vilniaus Šiaurės miestelyje esančiose parduotuvėse susiformavo eilės.

Kuriam laikui buvo sutrikęs atsiskaitymas banko kortelėmis.<br> 123rf.com nuotr.
Kuriam laikui buvo sutrikęs atsiskaitymas banko kortelėmis.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2019, 11:27 AM, atnaujinta Jan 9, 2019, 12:51 PM

Kad negalima atsiskaityti bankų kortelėmis šiame sostinės rajone esančioje statybinių ir buities prekių parduotuvėje „Senukai“ bei netoliese stovinčioje „Rimi“, portalui lrytas.lt pranešė skaitytojas Gintautas.

Vyras pasakojo, kad parduotuvėse nusidriekė didžiulės eilės, „Rimi“ kuriam laikui uždarė savitarnos kasas – darbuotojos informavo, kad neįmanoma atsiskaityti banko kortelėmis. O iš tame pačiame pastate esančio bankomato pasiėmus grynųjų, Gintauto teigimu, susimokėti už pirkinius buvo galima.

Vis dėlto skaitytojas „Rimi“ parduotuvėje matė nemažai paliktų vežimėlių su prekėmis.

Tiesa, SEB banko atstovė žiniasklaidai Ieva Dauguvietytė-Daskevičienė teigė, kad laikinai neveikė ne tik elektroniniai mokėjimo kortelių skaitytuvai prekybos vietose, bet ir SEB bankomatai.

Anot „Rimi“ atstovės Giedrės Buivydienės, dėl techninių priežasčių bankiniai atsiskaitymai „Rimi“ parduotuvėje Šiaurės miestelyje buvo sutrikę maždaug pusvalandžiui, nebuvo galima išsiimti grynųjų pinigų ir iš bankomato.

„Apie techninius sutrikimus pirkėjus iš karto informavome įprasta tvarka, dauguma pirkėjų į šią žinią reagavo ramiai. Sutrikus atsiskaitymams buvo keletas pirkėjų, kurie, neturėdami grynųjų pinigų, paliko surinktas prekes parduotuvėje, tačiau dauguma pirkėjų toliau tęsė apsipirkimą ir atsiskaitė grynaisiais pinigais, taip pat buvo galimybė mokėti telefonu naudojantis „MoQ“ mobiliąja programėle“, – komentavo G.Buivydienė.

„Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius lrytas.lt aiškino, kad nepatogumų sumokant už pirkinius kilo, nes sutriko trečiųjų šalių bankinių kortelių skaitytuvai.

Dabar tiek bankomatai, tiek kortelių skaitytuvai veikia kaip įprastai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.