ECB valdybos narys: centrinis bankas įsipareigojo išlaikyti žemas palūkanų normas

Europos centrinis bankas (ECB) yra įsipareigojęs išlaikyti žemas palūkanų normas, nes jis susilpnina monetarinį skatinimą ir galėtų apsvarstyti galimybę teikti kreditus bankams, penktadienį pažymėjo banko valdybos narys Francois Villeroy de Galhau, kurio poziciją pristato „Reuters".

ECB prezidentas Mario'ius Draghis ketvirtadienį pripažino, kad regiono ūkio augimui kylančios grėsmės jau daro neigiamą poveikį.  <br>M.Patašiaus nuotr.
ECB prezidentas Mario'ius Draghis ketvirtadienį pripažino, kad regiono ūkio augimui kylančios grėsmės jau daro neigiamą poveikį.  <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2019, 11:34 AM

Praėjusį mėnesį ECB užbaigė 2,6 trln. eurų (3 trln. JAV dolerių) krizės laikotarpio aktyvų pirkimo programą, bet pažadėjo išlaikyti palūkanų normas rekordinėse žemumose mažiausiai iki vasaros, kad sustiprintų euro zonos ekonomiką ir padidintų infliaciją.

Tačiau lėtėjantis ekonomikos augimas regione iškėlė klausimų apie tai, ar ECB iš viso pavyks šiais metais pirmą kartą per dešimtmetį padidinti palūkanų normas.

„Mes išliekame įsipareigoję išlaikyti labai žemas palūkanų normas, nes tai palanku ekonomikai", - televizijai „France 2" iš Pasaulio ekonomikos forumo Davose (Šveicarija) sakė F. Villeroy.

ECB prezidentas Mario`ius Draghis ketvirtadienį pripažino, kad regiono ūkio augimui kylančios grėsmės jau daro neigiamą poveikį.

Irma Baranauskaitė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.