Vilnietės pokštas pervedant pinigus atsirūgo dovanėle iš „Swedbank“

Bankiniai pavedimai – ne vieta juokams. Pinigus draugui pervesdama vilnietė pavedimo paskirtyje juokais nurodė legendinę dainos frazę „Sex, Drugs & Rock'n'Roll“ (liet. seksas, narkotikai ir rokenrolas) ir sulaukė nemalonumų.

Dėl pasikartojančių ir piktybinių juokų bankas gali su klientu ir nutraukti sutartį.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Dėl pasikartojančių ir piktybinių juokų bankas gali su klientu ir nutraukti sutartį.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Dėl pasikartojančių ir piktybinių juokų bankas gali su klientu ir nutraukti sutartį.<br>Stop kadras
Dėl pasikartojančių ir piktybinių juokų bankas gali su klientu ir nutraukti sutartį.<br>Stop kadras
Kiekvienas bankas turi savo saugumo politiką ir gali reikalauti tiek duomenų, kiek atrodo būtina.<br> Stop kadras
Kiekvienas bankas turi savo saugumo politiką ir gali reikalauti tiek duomenų, kiek atrodo būtina.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 3, 2019, 6:26 PM, atnaujinta Feb 4, 2019, 3:44 PM

Bankas „Swedbank“ 5,7 euro nurodytam gavėjui nepervedė, o pinigus siuntusiai merginai teko ilgai aiškintis. Finansų institucija tikrino, ar pavedimas nesusijęs su narkotikų platinimu arba sekso paslaugomis.

Bankui teisintis turėjusi vilnietė tikina, dėl lengvabūdiško juokelio turėjusi suteikti neadekvačiai daug informacijos.

„Po kelių dienų iš banko sulaukiau skambučio, kad prisijungčiau prie el. bankininkystės – yra laiškas, reikia, kad atsakytumėte. Kurį laiką pamiršau, nekreipiau dėmesio.

Po kiek laiko vėl sulaukiau tokio paties skambučio, tik jis jau buvo griežtesnis ir prašė kuo greičiau prisijungti. Prisijungus pamačiau tokį didelį raštą – turėjau pasiaiškinti, kokie ryšiai mane sieja su žmogumi, kuriam vedžiau pinigus, buvo paaiškinta, kad jiems pavedimas sukėlė įtarimų“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo Laura.

„Swedbank“ prašė paaiškinti smulkaus mokėjimo paskirtį, atsakyti, kiek pinigų uždirba, ar daro pavedimus į užsienį, kokiose sąskaitose laiko pinigus, kiek pinigų gauna ne iš algos.

„Suprantu, kad tas juokas jų atžvilgiu galbūt nebuvo vykęs. Bet tiek daug asmeninių dalykų aiškinti... Aš manau, neturėjau taip atiduoti jiems tos informacijos“, – kalbėjo moteris.

Banko atstovas Saulius Abraškevičius tikino, kad bankas reagavo adekvačiai. „Tada retoriškai galima klausti, kokia suma turėtų būti, nuo kurios jau reikėtų klausti. Klientus raginame būti sąmoningus.

Pastaruoju metu pasaulyje labai sugriežtėjo terorizmo finansavimo ir pinigų plovimo prevencija. Reiškia, bankai stengiasi daugiau sužinoti, kokia pinigų kilmė, iš kur jie ateina pas klientus, kokia paskirtimi pervedami. Lietuva nėra joks užkampis ar išimtis, įstatymai mus įpareigoja tai daryti“, – komentavo S.Abraškevičius.

„Lietuvos bankas“ aiškina, kad kiekvienas bankas turi savo saugumo politiką ir gali reikalauti tiek duomenų, kiek atrodo būtina.

„Dėmesį atkreipė žodis „narkotikai“, tai yra nelegali veikla, o jeigu tokie žodžiai patenka, bankas jau turi daryti atitinkamus veiksmus ir prašyti informacijos“, – aiškino Lietuvos banko atstovė Snieguolė Vileikė.

Bankai akylai tikrina pavedimus, kuriuose minimi ginklai, narkotikai, su terorizmu susiję žodžiai. Dėl pasikartojančių ir piktybinių juokų bankas gali su klientu ir nutraukti sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.