Dzūkai įsirengė kolumbariumus: už vietą prašys tam tikro mokesčio

Alytaus rajono kapinėse jau įrengti ir netrukus bus atidaryti pirmieji kolumbariumai. Po 48 nišas urnoms su kremuotais palaikais laikyti turintys kolumbariumai pastatyti Simno ir Daugų kapinėse.

Kolumbariumai pastatyti Alytaus rajone, Simno ir Daugų miestelių kapinėse.<br> Savivaldybės nuotr.
Kolumbariumai pastatyti Alytaus rajone, Simno ir Daugų miestelių kapinėse.<br> Savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 2:00 PM

Už atskiroje nišoje laikomus kremuoto žmogaus palaikus reikės mokėti vienkartinį 400 eurų mokestį. Joje bus galima laikyti mirusiųjų, susijusių giminystės ryšiais, palaikų urnų tiek, kiek telpa.

Tačiau jeigu tokia kaina yra per didelė, Alytaus rajono gyventojai galės rinktis kitą variantą – palaikus saugoti bendroje nišoje. Tuomet vienkartinis mokestis siektų 100 eurų.

Į tokią nišą bus galima dėti ne daugiau kaip keturias urnas su mirusiųjų, kurie gali būti nesusiję jokiais ryšiais, palaikais. Urnų dydis negali viršyti 20 x 20 x 40 centimetrų.

Norintieji artimųjų palaikus laikyti kolumbariume turės pasirūpinti ir įrašu apie mirusįjį ant nišą dengiančio akmens.

Rajono politikai patvirtino tvarką, pagal kurią vardai ir pavardės, gimimo ir mirties datos turės būti užrašoma klijuojamomis aukso spalvos raidėmis nustatytu vienodo dydžio šriftu.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius teigė, kad gyventojai jau domėjosi, ar kolumbariumai bus įrengti ir kitų rajono seniūnijų kapinėse.

Vakar patvirtintame Alytaus rajono biudžete tam lėšų nenumatyta, bet neatmetama, kad esant poreikiui kolumbariumų Alytaus rajone gali atsirasti ir daugiau.

Vieno kolumbariumo įrengimas Alytaus rajono savivaldybei atsiėjo 17 tūkst. eurų. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.