Pamiršusiems sumokėti mokesčius – priminimas, bet labai ilgai nelauks

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) savo svetainėje paskelbė atleidimo nuo delspinigių situacijų pavyzdžius. Pastarieji skirti gyventojams ir įmonėms padėti lengviau identifikuoti atvejus, kuomet jiems praeityje reikėjo sumokėti mokesčius, tačiau jie to laiku nepadarė.

Iki liepos 1 dienos ištaisyti praeities klaidas ir mokesčius sumokėti galima be sankcijų – baudų ir delspinigių.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Iki liepos 1 dienos ištaisyti praeities klaidas ir mokesčius sumokėti galima be sankcijų – baudų ir delspinigių.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2019, 3:02 PM, atnaujinta Feb 21, 2019, 3:04 PM

Apie tai pamiršusiems, VMI primena, kad iki liepos 1 d., vienintelį kartą, ištaisyti praeities klaidas ir mokesčius sumokėti galima be sankcijų – baudų ir delspinigių.

„Gyventojų susidomėjimą vienintelė galimybe atsiskleisti ir praeity pamirštus mokesčius sumokėti be delspinigių aiškiai rodo tai, jog šiais metais VMI telefonu šia tema jau sulaukė beveik 600 skambučių, o savarankiškai VMI svetainėje ir www.kiek.lt informacijos ieškojo 9 tūkst. mokesčių mokėtojų,“ – sakė VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Jos teigimu, naujai pateiktos praktinės situacijos galimai padės lengviau identifikuoti mokesčių mokėtojams pažįstamas situacijas ir pasinaudoti vienintele galimybe atsiskleisti.

Apie tai, jog gyventojai ir įmonės naudojasi šia galimybe byloja ir tai, jog pagal mokesčių mokėtojų pateiktus prašymus šiuo metu jau yra sudaryti 94 periodinių mokėjimų grafikai beveik 400 tūkst. Eur sumai. 25 iš jų – sudaryti praėjusią savaitę.

VMI primena, jog šiais metais visus gyventojus ir įmones VMI pirmą ir vienintelį kartą atleidžia nuo praeityje nesumokėtų mokesčių delspinigių, kai mokesčių mokėtojas pateiks ar patikslins savo deklaracijas už praėjusius laikotarpius (2014-2018 m.), ir deklaruos pamirštus mokesčius.

Atleidimas nuo delspinigių galioja praeityje pamirštiems sumokėti VMI administruojamiems mokesčiams, išskyrus žemės mokestį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.