N. Baskovo suvedžiotas vyras dainininką padavė į teismą – nori atgauti pinigus

Dmitrijus Ružnikovas iš Anapos (Rusija) pareiškė ieškinį Lietuvoje gerai žinomam rusų dainininkui Nikolajui Baskovui. Jis kaltina artistą, kad per šį prarado 880 tūkst. rublių (11734,5 euro), kuriuos investavo į investicinį projektą. Dainininkas reklamavo „Cashbery“ paslaugą, kuri pasirodė esanti finansinė piramidė. Patikėję „Cashbery“ savo pinigus prarado tūkstančiai žmonių, rašo portalas gubdaily.ru.

Artistas prisipažįsta, kad ir pats investavo asmenines lėšas į „Cashbery“.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Artistas prisipažįsta, kad ir pats investavo asmenines lėšas į „Cashbery“.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Artistas prisipažįsta, kad ir pats investavo asmenines lėšas į „Cashbery“.<br>T.Bauro nuotr.
Artistas prisipažįsta, kad ir pats investavo asmenines lėšas į „Cashbery“.<br>T.Bauro nuotr.
Cashbery.com svetainė.
Cashbery.com svetainė.
Patikėję „Cashbery“ savo pinigus prarado tūkstančiai žmonių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Patikėję „Cashbery“ savo pinigus prarado tūkstančiai žmonių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 9:36 AM

Dmitrijus Ružnikovas yra pirmos grupės invalidumą turintis neįgalus asmuo. Dabar cerebriniu paralyžiumi sergantis 47 metų vyras laukia, kada bus paskirtas teismo, per kurį tikisi prisiteisti prarastus pinigus, posėdis.

Reklaminiame vaizdo įraše, kuriuo patikėjo D.Ružnikovas, N.Baskovas pasisveikina ir emocingai išpyškina išmoktą reklamos užsakovų tekstą: „Jūs gi žinote, kad aš esu šiuolaikinis žmogus. Ir pastaruoju metu aš daug bendrauju su kriptonovatoriais ir kriptoinvestuotojais. Šiandien apsilankiau nuostabiame renginyje Maskvoje ir sužinojau, kad į biržą įplaukė nauja kriptovaliuta „Cashbery coin“. Žinote, aš supratau, kad pastaruoju metu daug žmonių jai pritaria ir savo pasirinkimą sieja būtent su kriptovaliuta. Esu tikras, kad tai tik pradžia ir kad iš esmės tiesiog mūsų akyse formuojasi naujas finansų pasaulis. Jūs tik pagalvokite: per pirmąjį prekybos mėnesį kriptovaliutos „Cashbery coin“ apyvarta pasiekė apie 20 mln. dolerių. O prekyba tik prasidėjo. Aš įsitikinęs, kad kriptovaliutai priklauso ateitis, ir, galima pasakyti, kad žmonės iš nulio tampa milijonieriais. Todėl pirmyn, į ateitį, ir su kriptovaliuta“.

Ant garsaus dainininko užmestos sukčių meškerės kabliuko ir užkibo eilinis Rusijos pilietis D.Ružnikovas. Tik ar N.Baskovas čia kaltas?

Artistas prisipažįsta, kad ir pats investavo asmenines lėšas į „Cashbery“.

„Tegul pareiškia ieškinį. Tai yra kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Niekas gi nežino, kiek aš galbūt praradau. Finansinės piramidės – kai žmonės stengiasi greitai užsidirbti pinigų. Kiekvienas žmogus turi suprasti, kad yra rizika, – N.Baskovą cituoja „SNEG. TV“. – Valstybė turi susidomėti, kaip tokios kompanijos pasiekia tokį lygį“.

Čia galite paklausyti, kaip N.Baskovas dainuoja  „Cashbery“ himną, kuriame yra ir tokie žodžiai: „Su „Cashbery“ mes visi laisvi žmonės, su „Cashbery“ mes visi milijonieriai“.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.