Jaunas startuolis teisme įveikė „Gera dovana“

Vilnietis startuolių kūrėjas Justas Pikelis nepabūgo pasipriešinti bendrovei „Gera dovana“, pasisavinusiai jo sukurtą idėją ir jos pagrindu paleidusiai konkuruojantį projektą. Trejus metus trukęs bylinėjimasis baigėsi 28-erių verslininko pergale ir sukūrė precedentą kitiems nesileisti apvagiamiems, rašo „Lietuvos žinios“.

R.Jurgaičio nuotr.
R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 8:52 AM

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas neskundžiama nutartimi paskelbė, kad bendrovė „Gera dovana“ privalo atlyginti J. Pikeliui padarytą žalą už pasisavintą idėją, taip pat padengti palūkanas ir bylinėjimosi išlaidas.

Startuolių kūrėjų bendruomenėje Justo sukurta suasmenintų įžymybių vaizdo sveikinimų platforma stebink.lt buvo gerai žinoma, verslininkas ją sukūrė laimėjęs ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto konkursą ir Europos Sąjungos verslumo skatinimo projektą. Po derybų su bendrove „Gera dovana“, buvo sutarta dėl projekto pardavimo jai. Tačiau tai neįvyko, bet netrukus rinkoje pasirodė identiškas „Geros dovanos“ produktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.