Norintiems į Lietuvą grįžti mokslininkams – specialios verslo stipendijos

Užsienyje mokslus baigusiems ir norintiems į Lietuvą grįžti mokslininkams bus teikiamos specialios verslo stipendijos, pirmadienį paskelbė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. 

Fondo steigėjas Marius Jakulis Jasonas.<br>T.Bauro nuotr.
Fondo steigėjas Marius Jakulis Jasonas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2019, 4:06 PM

Ji teigia, kad startavo nauja verslo iniciatyva, skirta finansiškai skatinti užsienyje doktorantūrą baigusius lietuvius, norinčius grįžti dirbti Lietuvos universitetuose. 

Norintiems į Lietuvą parvykti akademikams Mariaus Jakulio Jasonofondas (MJJ) fondas siūlo trejus metus mokėti stipendiją, kuri prisidėtų prie atlyginimo. 

„Džiugu, kad į protų sugrąžinimo iniciatyvą įsitraukia ir globalus Lietuvos verslas. Mūsų visų bendras tikslas – sumani ir klestinti, inovatyvi Lietuva“, – pranešime sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Kandidatūras stipendijai gauti iki balandžio 15 dienos kviečiami teikti ir mokslininkai, ir juos pasikviesti norintys universitetai.

Fondo lėšos skiriamos trims kryptims: verslo, žinių ir mokslo. Šioms programoms per metus bus skiriama 10 proc. fondo biudžeto, jis šiuo metu siekia 3,5 mln. eurų.

Autorius: Jonas Kisielius

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.