Uždraudė skelbti valiutų kursą – priežastis kelia nuostabą

Rusai daugiau nebematys valiutos keitimo punktų vitrinose valiutos kursų. Nuo penktadienio, gegužės 24 dienos, įsigaliojo draudimas pateikti tokią informaciją Rusijos miestų gatvėse. Kokia yra užsienio valiutos pirkimo ir pardavimo kaina, bus galima sužinoti tik bankų ar valiutos keityklų patalpose, rašo portalas gazeta.pl.

Rusijos valdžia aiškina, kad naujojo potvarkio tikslas – kova su valiuta prekiaujančiais sukčiais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos valdžia aiškina, kad naujojo potvarkio tikslas – kova su valiuta prekiaujančiais sukčiais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-28 18:48

Rusijos valdžia aiškina, kad naujojo potvarkio tikslas – kova su valiuta prekiaujančiais sukčiais. Rusijos centrinio banko atstovai priduria, kad gatvėse iškabintose lentose informacija dažnai būna klaidinga – taip siekiama pritraukti naivius klientus.

Atitinkamą įstatymą dar praeitų metų gruodį pasirašė prezidentas Vladimiras Putinas. Nurodymai buvo paskelbti balandžio mėnesį ir Rusijoje sukėlė kritikos bei anekdotų bangą. Kai kurie nepriklausomi komentuotojai teigė, kad taip valdžios institucijos nori nukreipti rusų dėmesį nuo nestabilaus rublio.

Komentuotojai taip pat priminė, kad Rusijos ir užsienio žiniasklaida dažnai naudodavo lentų su valiutų kursais nuotraukas, kad pailiustruotų blogėjančią ekonominę padėtį Rusijoje.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.