Prie Lietuvos fintech ekosistemos prisijungė Ispanijos „Verse“

„Verse“  tapo pirmąja Ispanijos P2P mokėjimų įmone, kuriai Lietuvos bankas išdavė licenciją. Šia licencija įmonei suteikiama teisė veikti ne tik Lietuvoje, bet visoje Europos ekonominėje erdvėje. „Verse“ naudotojai gali paprastai ir greitai atlikti pinigų perlaidas, taip pat atsiskaityti už prekes.

„Verse“ tapo pirmąja Ispanijos tarpusavio mokėjimų įmone, kuriai Lietuvoje suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Verse“ tapo pirmąja Ispanijos tarpusavio mokėjimų įmone, kuriai Lietuvoje suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2019, 12:17 PM

Licencija, atverianti duris į Lietuvos fintech ekosistemą, leis „Verse“ prisijungti prie kitų interneto milžinių. „Galėsime veiklą vykdyti visose Europos šalyse. Lietuva turi lanksčiausią ir veiksmingiausią fintech ekosistemą Europoje“, – sako „Verse“ prezidentas ir generalinis direktorius Bernardo Hernándezas.

Kad galėtų vykdyti mokėjimus visoje Europoje, Ispanijos fintech įmonė Lietuvoje įsteigė atitikties padalinį, kuris užtikrins veiklos atitiktį galiojantiems šiai sričiai taikomiems teisės aktams. Plėtra prasidės įdarbinus biuro Lietuvoje vadovus. 

„Verse“ taps ir „CENTROlink“ tarpuskaitos sistemos dalimi, dėl to galės visoje Europoje vykdyti bendros mokėjimų eurais erdvės (SEPA) pervedimus.

Nuo tada, kai prieš 18 mėnesių Bernardo Hernándezas, prieš tai dirbęs „Google“ ir „Yahoo“, perėmė bendrovės valdymą kaip jos generalinis direktorius ir prezidentas, „Verse“ aktyvių naudotojų skaičius išaugo aštuonis kartus. Toks augimas leido „Verse“ per praėjusius pusantrų metų 17 kartų didinti savo operacijų apimtį, kol galiausiai pasiekė 150 mln. eurų apyvartą.

„Tai svarbi akimirka, susijusi tiek su pinigais, tiek su technologijomis. Tarpininkų tiekėjo ir vartotojo santykiuose atsisakymas, kaip matyti ir kitose veiklos srityse, kaip antai telekomunikacijoje ar žiniasklaidoje, pasiekė ir bankų sektorių. Įsiterpimas į tiesioginius tradicinius bankų ir vartotojų santykius sukels finansinių technologijų revoliuciją, o vykstant šiems dideliems pokyčiams, bendrovei „Verse“ ypač svarbu būti tarp pagrindinių rinkos dalyvių“, – sako Bernardo Hernándezas.

„Inovatyvių sektorių gyvybingumą ir potencialą augti dažnai parodo tarptautiškumo kriterijus, tai yra, ar valstybėje kuriama ekosistema patraukli užsienio bendrovėms ir talentams. Pirmojo savo srities startuolio iš Ispanijos ir vieno perspektyviausių pasaulio finansų technologijų startuolio „Verse“ sprendimas kurtis Lietuvoje parodo Lietuvos fintech ir startuolių ekosistemų potencialą, nes tai ekosistema, kurią augimui renkasi perspektyviausi sektoriaus žaidėjai“, – teigia Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

„Per ateinančius metus neabejotinai matysime daug pirmųjų kartų mūsų augančioje fintech ekosistemoje. Šis kartas taip pat pirmasis atvejis, kai P2P mokėjimų teikėjas iš Ispanijos pasirenką Lietuvą. Toks pasirinkimas rodo, kad vis daugiau šalių pripažįsta mūsų išvystytos infrastruktūros vertę ir pasirenka Lietuvą savo veiklų plėtrai, dėl to fintech ekosistema tampa įvairesnė ir dinamiškesnė“, – sako „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Galimybė patogiai ir naudingai vykdyti pinigines operacijas „Verse“ platformoje leido pritraukti daugiau kaip 500 000 registruotų naudotojų, kurie iki šios dienos pervedė daugiau kaip 150 mln. eurų, o 9 iš 10 operacijų sudarė 25 % atlyginimo dydžio pervedimai į „Verse“ platformą kasdieniams atsiskaitymams, pvz., kassavaitiniam apsipirkimui, gimtadienio dovanoms ar kelionių išlaidoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.