VMI skelbia turto deklaracijų išrašų duomenis: turtingiausias – Antanas Guoga

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) antradienį savo interneto svetainėje skelbia atnaujintus gyventojų turto deklaracijų išrašų duomenis už praėjusius metus.

Lietuvos turtingiausiasis - A.Guoga. <br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos turtingiausiasis - A.Guoga. <br>T.Bauro nuotr.
Mokesčių inspekcija taip pat skelbia 200 didžiausią turtą už 2017 ir 2018 metus deklaravusių asmenų sąrašus. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokesčių inspekcija taip pat skelbia 200 didžiausią turtą už 2017 ir 2018 metus deklaravusių asmenų sąrašus. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 18, 2019, 12:55 PM, atnaujinta Jun 18, 2019, 1:32 PM

VMI teigimu, šiemet turto deklaracijų išrašai skelbiami kiek anksčiau, nei planuota, o iš viso paskelbta beveik 49 tūkst. turto deklaracijų išrašų.

Mokesčių inspekcija taip pat skelbia 200 didžiausią turtą už 2017 ir 2018 metus deklaravusių asmenų sąrašus.

Kaip rodo VMI duomenys, didžiausią turtą ir pajamas – 27,80 mln. eurų – už praėjusius metus deklaravo Europos Parlamento narys Antanas Guoga.

Antroje vietoje atsidūrė verslininkas ir investuotojas Vidmantas Martinkonis – jis deklaravo turto ir pajamų už 17,73 mln. eurų.

Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis deklaravo daugiau nei 16,05 mln. eurų vertės turto ir pajamų.

Šiemet kiek anksčiau nei įprastai paskelbta beveik 49 tūkst. turto deklaracijų išrašų. Skelbiami išsamesni tarnautojų ir kitų asmenų duomenys skirti viešumui bei skaidrumui užtikrinti, visuomenės savikontrolei, o turto ir pajamų deklaracijų duomenis VMI naudoja nustatant rizikingiausius mokesčių mokėtojus.

„VMI darbuotojams operatyviai įvertinus gyventojų pateiktas turto deklaracijas, išrašus nuspręsta paviešinti anksčiau nei numatyta teisės aktuose. Turto ir pajamų deklaracijų duomenys svarbūs vertinant gyventojų rizikingumą – informacija analizuojama ir lyginama su VMI turimais bei iš trečiųjų šaltinių gautais duomenimis apie asmenų pajamas, turimą turtą ir išlaidas“, – teigia VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Praėjusiais metais išaugo turto deklaracijas turinčių teikti asmenų skaičius, taip pat papildomai viešinamos ir tų asmenų, kurie anksčiau turėjo prievolę deklaruoti turtą, tačiau iki tol jų turto deklaracijų išrašai nebuvo vieši, deklaracijos. Dėl šių priežasčių padidėjo skelbiamų išrašų kiekis, kuris išgrynino poreikį ir patogesnei duomenų peržiūrai. Vartotojų patogumui koreguotas paieškos langas bei įdiegta duomenų peržiūros funkcija, leidžianti palyginti kelias skirtingais laikotarpiais pateiktas turto deklaracijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.