Turite ilgas kasas? Galite nesunkiai uždirbti

Ilgos kauniečių kasos, pasirodo, yra nemenka vertybė. Į nurėžtus merginų ir moterų plaukus taikosi ne tik vietos, bet ir tarptautinės perukų ir priauginamų sruogų rinkos gamintojai. Ar Kauno merginos ir moterys linkusios uždirbti iš plaukų?

Pasvėręs ir išmatavęs moters atneštą turtą, tris kasas, ukrainietis jį įvertino 150 eurų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasvėręs ir išmatavęs moters atneštą turtą, tris kasas, ukrainietis jį įvertino 150 eurų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2019, 1:03 PM

Ne vienus metus kaip prisiminimą tris nukirptas kasas saugojusi kaunietė Nijolė pagaliau ryžosi jas parduoti.

Jau kurį laiką moteris domėjosi galimybe parduoti plaukus, ji žinojo, kad juos Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje bei kaimyninėse šalyse, perka pavieniai asmenys ir vėliau perparduoda. Plaukai domina ir vietos kirpėjus.

Kasas Nijolė pardavė iš Ukrainos atvykusiam plaukų supirkimu užsiimančiam vyrui, pasivadinusiam Dmitrijumi. Pasvėręs ir išmatavęs moters atneštą turtą ukrainietis jį įvertino 150 eurų.

Sudomino skelbimas spaudoje

„Savaitraštyje „Laikinoji sostinė“ perskaičiau skelbimą, kad superkami plaukai. Kaina pasirodė nemaža. Net kiek aukštesnė, nei siūloma lietuvių plaukų pirkėjų.

Pamaniau, kad iš to galėčiau uždirbti. Juk vis tiek plaukai ne vienus metus buvo laikomi stalčiuje. Džiaugiuosi, kad vienu kartu pavyko parduoti visas tris kasas“, – pasakojo kaunietė.

Nijolė pardavė 10 klasėje, tai yra prieš porą dešimtmečių, nukirptą pusės metro ilgio kasą. Ji taip pat atnešė maždaug prieš dešimtmetį ir prieš dvejus metus nukirptus plaukus, kurių ilgis siekė po 40 centimetrų. Kiekviena kasa svėrė po 70–80 gramų.

Moteris tikino, kad plaukus trumpina be gailesčio, nes jie gana greitai auga. Po metų kitų Nijolė vėl galės kirpti maždaug pusės metro ilgio kasą.

Vertina dėl geros struktūros

Daugiau nei du dešimtmečius plaukus įvairiose pasaulio šalyse perkantis Dmitrijus tikino, kad Europoje lietuvių plaukai labai vertinami.

Iš apdirbtų plaukų gaminami perukai, prisegamos kasos, uodegos, priauginamos sruogos. Perukų kainos gali siekti net ir kelis tūkstančius eurų. Juos naudoja grožio salonų, teatro ir kino industrijos darbuotojai, privatūs asmenys.

„Lietuvių, kaip ir latvių, rusių, baltarusių, ukrainiečių, plaukai yra panašios struktūros: švelnūs, minkšti, paklusnūs šukuoti, gana sveiki, tinkami perukams, šinjonams, sruogoms gaminti. Vienintelis skirtumas tas, kad slavių kasos yra šiek tiek storesnės ir sunkesnės nei lietuvių“, – kalbėjo vyras.

Kaip pavyzdį jis pateikė, kad ilgiausia Kaune nupirkta kasa buvo 80 centimetrų ir svėrė apie 150 gramų. Tokio pat ilgio slavių kasos sveria apie 250 gramų, o azijiečių plaukai – apie 400 gramų. Už 100 gramų plaukų, priklausomai nuo jų ilgio ir būklės, ukrainietis moka 10–100 eurų.

Neša savo ir giminių kasas

Ar daug kauniečių atneša parduoti plaukus? Dmitrijus tikino, kad šiame mieste lankosi maždaug kartą per metus. Kaskart sulaukia keleto plaukų pardavėjų. Pastarąjį kartą jis sulaukė 5 moterų.

„Kaune, kaip ir apskritai Baltijos šalyse, moterys ne taip dažnai linkusios parduoti plaukus, nes šiuo metu yra madingi ilgi plaukai, todėl jos jų nekerpa. Be to, jūsų yra gana aukštas gyvenimo lygis, dėl pinigų plaukus kerpa reta moteris. Ukrainoje ir kai kuriose Azijos šalyse iš plaukų žmonės stengiasi užsidirbti“, – kalbėjo pašnekovas.

Įprastai Kaune parduoti plaukus atneša pagyvenusios moterys. Dmitrijus pastebėjo, kad neretai iš stalčių jos ištraukia ne tik savo, bet ir dukterų bei anūkių kasas.

Jo teigimu, geriausia, kai plaukai prieš nukerpant būna supinti į kasą, kuri ir viršuje, ir apačioje surišta gumytėmis. Daugelis kauniečių atneša būtent tokias kasas.

Tačiau pasitaiko, kad parduoti atnešami į kaltūną susivėlę plaukai.

„Kaunietėms neretai pavyksta puikiai išsaugoti net jaunystėje nukirptus plaukus. Tačiau būna ir tokių atvejų, kai į juos įsisuka kandys ir taip pakenkia plaukams, kad jie ima trupėti ir byrėti“, – sakė ukrainietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.