R. Žemaitaitis dėl vaiko pinigų: biudžetas ne guminis

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis sako, kad pagrindinis ginčas, trukdantis koalicinės sutarties pasirašymui, yra vaiko pinigų klausimas.

 „Mūsų partija aiškiai pasakė, jog negalima reikalauti visiems mokėti 100 ar 110 eurų neindeksuojant, nes, kaip patys puikiai žinote, biudžetas nėra guminis ir ištempti jo neišeina“, - ketvirtadienį Seime sakė R. Žemaitaitis.<br>LR archyvo nuotr.
 „Mūsų partija aiškiai pasakė, jog negalima reikalauti visiems mokėti 100 ar 110 eurų neindeksuojant, nes, kaip patys puikiai žinote, biudžetas nėra guminis ir ištempti jo neišeina“, - ketvirtadienį Seime sakė R. Žemaitaitis.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 10:34 AM

„Mūsų partija aiškiai pasakė, jog negalima reikalauti visiems mokėti 100 ar 110 eurų neindeksuojant, nes, kaip patys puikiai žinote, biudžetas nėra guminis ir ištempti jo neišeina“, – ketvirtadienį Seime sakė R. Žemaitaitis.

Anot jo, kelti vaiko pinigus dar daugiau, kaip to reikalauja potencialūs koalicijos partneriai Lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga, būtų nelogiška, nes, teigė R. Žemaitaitis, dėl to nukentėtų planai indeksuoti pensijas.

„Tai, kas yra šiandien pasiūlyta (70 eurų universalioji dalis visoms šeimoms bei 30 eurų daugiavaikėms ir socialiai remtinoms šeimoms. – ELTA) yra priimtina ir biudžetui, ir mums visiems. Priešingu atveju, mes turime peržiūrėti pensijų indeksavimą ir atsisakyti kitais metais 1,9 proc. pensijų indeksavimo“, – sakė R. Žemaitaitis.

Tarp potencialių koalicijos partnerių – „valstiečių“, „tvarkiečių“, LLRA-KŠS bei „socialdarbiečių“ vyksta derybos formuojant valdančiąją koaliciją. Vyksta ginčai, nes LLRA-KŠS reikalauja, kad vaiko pinigai būtų keliami iki 120 eurų, tačiau tam nepritaria „valstiečiai“ bei „tvarkiečiai“. Taip pat derybomis nėra patenkinti ir „socialdarbiečiai“.

„Jeigu nebus atsižvelgta į mūsų programinius siūlymus bei proporcingą atsakomybių padalijimą, toliau nematysime galimybės dalyvauti naujoje koalicijoje, kurioje nesame lygiateisiai ir lygiaverčiai partneriai“, – apie partijos sprendimą sakė LSDDP pirmininkas G. Kirkilas.

Vis dėlto Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis neatmetė galimybės, kad dar ketvirtadienį gali būti pasirašyta sutartis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo.

Dainora Karklytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.