Kitos tokios progos VMI nebežada – kaltinkite tik save, jei pavėlavote į traukinį

Liepos 1-oji buvo paskutinė diena, kai buvo galima pasinaudoti vienintele galimybe prisiminti praeityje pamirštus mokesčius, deklaruoti ir pasirinkti juos sumokėti be jokių baudų ir delspinigių. Taip buvo prisiminta 41,7 mln. eurų pamirštų mokesčių.

Didžiausia suma, kuriai periodinių mokėjimų grafiką sudarė gyventojas – 225,6 tūkst. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Didžiausia suma, kuriai periodinių mokėjimų grafiką sudarė gyventojas – 225,6 tūkst. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2019, 2:18 PM

Deklaravę papildomas praeityje pamirštų mokesčių sumas ir pasinaudoję galimybe 920 gyventojų ir įmonių sudarė periodinio mokėjimo grafikus ir beveik 8,2 mln. eurų sumą sumokės dalimis. Didžiausia suma, kuriai periodinių mokėjimų grafiką sudarė įmonė, yra apie 632,1 tūkst. eurų, o gyventojas – 225,6 tūkst. eurų.

Pažymėtina, jog senas deklaracijas paskutinėmis dienomis tikslinę ar teikę ir papildomas praeityje pamirštų mokesčių sumas deklaravę mokesčių mokėtojai šiuo metu vis dar gali sudaryti mokesčių grafikus ir išdėstyti mokėjimą iki dviejų metų. Tą galima padaryti per 20 dienų po deklaracijos pateikimo ar patikslinimo.

Papildomai deklaruotus mokesčius reikia sumokėti per 20 dienų. Jei šis terminas yra per trumpas, tuomet galima kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją ir sudaryti periodinių mokėjimų grafiką iki 2 metų be jokių palūkanų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.