Didžiausias pasaulyje pensijų fondas pasiekė įspūdingą gražą

Japonijos valstybinis pensijų fondas (GPIF), kuris yra didžiausias pasaulyje, kovo 31 dieną pasibaigusiais finansiniais metais pasiekė 1,5 proc. investicijų grąžą, o tai sudarė 2,4 trln. jenų (22,1 mlrd. JAV dolerių).

Japonijos valstybinis pensijų fondas (GPIF), kuris yra didžiausias pasaulyje, kovo 31 dieną pasibaigusiais finansiniais metais pasiekė 1,5 proc. investicijų grąžą, o tai sudarė 2,4 trln. jenų (22,1 mlrd. JAV dolerių).<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Japonijos valstybinis pensijų fondas (GPIF), kuris yra didžiausias pasaulyje, kovo 31 dieną pasibaigusiais finansiniais metais pasiekė 1,5 proc. investicijų grąžą, o tai sudarė 2,4 trln. jenų (22,1 mlrd. JAV dolerių).<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2019, 6:06 PM

Fondo valdomo turto vertė finansinių metų pabaigoje sudarė 159,2 trln. jenų.

Iš atskirų turto, į kurį investuoja GPIF, kategorijų, didžiausią grąžą praėjusiais finansiniais metais užtikrino užsienio bendrovių akcijos – 8,1 proc., arba 3,1 trln. jenų.

Tačiau fondo portfelyje esančios Japonijos bendrovių akcijos atpigo 5,1 proc., arba 2,1 trln. jenų.

„Palūkanų normos tebėra mažos ir investicijų, kurios gali užtikrinti grąžą, lieka vis mažiau, – pažymėjo Hiroshi Matsumoto, turto valdymo bendrovėje „Pictet Asset Management“ atsakingas už investicijas. – Tokiomis sąlygomis nelieka kito pasirinkimo, kaip tik prisiimti riziką ir pirkti akcijas bei vykdyti kitokias investicijas.“

GPIF portfelyje esančių Japonijos obligacijų vertė per finansinius metus paaugo 1,4 proc., arba 596 mlrd. jenų, o užsienio obligacijų – 2,7 proc., arba 698 mlrd. jenų.

Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, indeksas „MSCI All- Country World“ praėjusiais finansiniais metais ūgtelėjo 0,5 proc., o Jungtinių Valstijų S&P 500 ir Japonijos „Topix“ pašoko po 7,3 procento.

Dešimties metų trukmės JAV vyriausybės obligacijų pajamingumas minėtu laikotarpiu smuko 33 baziniais punktais, o Japonijos obligacijų pajamingumas – 14 bazinių punktų.

Jenos kursas JAV dolerio atžvilgiu sumažėjo 4,1 procento.

„Praėjusiems finansiniams metams buvo būdingas labai didelis kintamumas, – pareiškė GPIF prezidentas Norihiro Takahashi. – Toks pat kintamumas vyraus ir šiais metais.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.