Vyras tikėjosi lengvai pasipelnyti, bet buvo rimtai pamokytas – liko net be namų

Didžiosios Britanijos valdžia nubaudė Londono gyventoją 101 tūkst. svarų (111,6 tūkst. eurų) bauda už tai, kad jis pastaruosius šešerius metus trumpalaikės nuomos tinklapyje „Airbnb“ nuomojo socialinį būstą.

Vyras ne tik turi atlyginti žalą valstybei už neteisėtą veiklą, bet ir išsikraustyti iš buto.<br> PA Pictures/Scanpix nuotr.
Vyras ne tik turi atlyginti žalą valstybei už neteisėtą veiklą, bet ir išsikraustyti iš buto.<br> PA Pictures/Scanpix nuotr.
Vyras skelbimą, kad nuomoja būstą, į tinklapį pirmą kartą įkėlė dar 2013 metais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Vyras skelbimą, kad nuomoja būstą, į tinklapį pirmą kartą įkėlė dar 2013 metais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 30, 2019, 3:31 PM

37-erių Toby Harmanas skelbimą, kad nuomoja būstą, į tinklapį pirmą kartą įkėlė dar 2013 metais. Vyras pasivadino Lara.

Nuomai siūlytas butas yra netoli Bakingamo rūmų, praneša bbc.com.

Būstą T.Harmanas nuomojo iš valstybės, o ji draudžia patalpas pernuomoti panašiomis sąlygomis. Juk socialinis būstas atsieina pigiai, ir jis skiriamas tiems, kurie nepajėgia įsigyti ar nuomoti pastogės rinkos kainomis.

Vestminsterio taryba iškeldino T.Harmaną pasitelkusi programą, padedančią pričiupti sukčius. Vyro tikrasis vardas mirgėjo tarp atsiliepimais po skelbimu – jų buvo per 300. Nustatyta ir tai, kad į vyro sąskaitą banke reguliariai įkrisdavo mokėjimai iš „Airbnb“.

Išaiškinus sukčiavimą, teismas nusprendė, kad vyras ne tik turi atlyginti žalą valstybei už neteisėtą veiklą, bet ir išsikraustyti iš buto.

Iš „Airbnb“ tinklapio skelbimas jau ištrintas.

Vestminsterio taryba tikrina dar 1,5 tūkst. butų, kurie nuomojami per „Airbnb“, ar šia veikla užsiimama nepažeidžiant įstatymų.

Per pastaruosius ketverius metus per minėtą platformą Londone nuomojamų butų skaičius pašoko keturis kartus – nuo 20 iki 80 tūkstančių. „Airbnb“ paslaugomis ne itin patenkinti kai kurių didmiesčių vadovai. Pavyzdžiui, Londone, San Fransiske, Niujorke (JAV), Paryžiuje (Prancūzija), Berlyne (Vokietija), Amsterdame (Nyderlandai), Barselonoje (Ispanija), Tokijuje (Japonija), Singapūre ir kitur tokių paslaugų teikėjams įvesti ribojimai.

Tokių priemonių tenka imtis, nes tarp turistų populiarių rajonų gyventojai nori išvengti triukšmingos kaimynijos, o vietos valdžia priversta dorotis su problemomis, kai dėl paklausios nuomos auga būstų kainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.