Iš fantastikos srities: pirmoko reikmėms žada išleisti ir 500 eurų

Prieš mokslo metus tėvai viešojoje erdvėje skaičiuoja, kiek šiemet kainuos išleisti į mokyklą pirmoką. Kai kurių tėvų įvardytos sumos – įspūdingos, tačiau kiti tikina sugebantys išsiversti kur kas kukliau.

 Teigiama, kad brangiausiai kainuoja uniforma, kuprinė ir pratybos.<br>T.Bauro nuotr.
 Teigiama, kad brangiausiai kainuoja uniforma, kuprinė ir pratybos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Gudavičė, „Vakarų ekspresas“

Aug 28, 2019, 3:43 PM, atnaujinta Aug 28, 2019, 3:47 PM

Šiek tiek anksčiau prekybininkai viešino informaciją, esą būtiniausių mokyklinių prekių krepšelio kaina šiemet išlieka panaši kaip ir pernai. Pasak jų, būtiniausius reikmenis galima nupirkti išleidus vos 20-40 eurų. Tiesa, į šią sumą neįskaičiuotos uniformai, sportinei aprangai ir kuprinei įsigyti skirtos išlaidos.

Tad suprantama, kad viešojoje erdvėje vykstančiose diskusijose, kiek iš tiesų kainuoja išleisti pirmoką į mokyklą, klaipėdiečiai įvardijo kiek kitokias sumas. Ne vienas tikino, kad šis svarbus visai šeimai įvykis jų pinigines patuština maždaug 300-350 eurų. Kiti prisipažino išleidę dar daugiau – per 400 eurų ar net visus 500 eurų.

Teigiama, kad brangiausiai kainuoja uniforma, kuprinė ir pratybos.

„Uniforma – 98 eurai (sijonukas mergaitei, švarkelis, trys komplektai palaidinių), 10 eurų – sportinė apranga, 30 eurų – kuprinė, 25 eurai – mokyklinės priemonės, 50 eurų – pratybos. Iš viso – 213 eurų. Iš kur gaunate 350 sumą? Vienturtė duktė, pirkom viską, kas geriausia ir gražiausia, neskaičiavom“, – stebėjosi viena mama.

„Iš kur tokios kainos? Mes kuprinę pirkome už 28 eurus, dar maždaug 30 planuojame išleisti kanceliarinėms prekėms ir 21 eurą kainuos uniforminė liemenė. O ką jūs perkate už 300-400 eurų?“ – stebėjosi ir kita mama.
Svarstoma, kad didžiules sumas išleidžia tie tėvai, kurie į būtinų pirkinių sąrašą įtraukia ir elektronikos prietaisus.

Beje, visai neseniai prekybininkai viešino informaciją, kad augantys smulkios elektronikos pardavimai rodo, jog mokslo metai ir mokyklinių pirkinių krepšelis „išmanėja“. Esą vis dažniau pratybas keičia planšetės.

Vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys nepataria skubėti pirkti mokyklinių prekių.

„Tėvai turi išsiaiškinti, ko iš tiesų reikės mokyklai, todėl skubėti ir, vos prasidėjus mokyklinių prekių mugei, pulti stačia galva apsipirkinėti nepatarčiau. Kartais pravartu sulaukti mokslo metų pradžios ir tuomet, pasitarus su mokytojais, keliauti į parduotuvę įsigyti tai, ko iš tiesų reikia. Vaikams rekomenduoju ramiai paaiškinti apie mokyklinių prekių kokybę, pasakyti, kad čia svarbiau patvarios, o ne būtinai gražios prekės“, – pataria L. Slušnys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.