S. Skvernelis sveikina G. Nausėdos iniciatyvas bet joms nepritaria: NPD didės mažiau, lengvata ūkininkų kurui liks

Premjeras Saulius Skvernelis sveikina prezidento Gitano Nausėdos siūlymą surinkti papildomus 100 mln. eurų pensininkų ir neįgaliųjų skurdo mažinimui, tačiau teigia, kad nerealu visiškai atsisakyti lengvatos ūkininkų dyzelinui. 

 Premjeras Saulius Skvernelis sveikina prezidento Gitano Nausėdos siūlymą surinkti papildomus 100 mln. eurų pensininkų ir neįgaliųjų skurdo mažinimui, tačiau teigia, kad nerealu visiškai atsisakyti lengvatos ūkininkų dyzelinui.<br>D.Umbraso nuotr.
 Premjeras Saulius Skvernelis sveikina prezidento Gitano Nausėdos siūlymą surinkti papildomus 100 mln. eurų pensininkų ir neįgaliųjų skurdo mažinimui, tačiau teigia, kad nerealu visiškai atsisakyti lengvatos ūkininkų dyzelinui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Viluckas

Sep 4, 2019, 3:34 PM, atnaujinta Sep 4, 2019, 3:36 PM

„Tai sveikintina“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Anot jo, Vyriausybė jau yra priėmusi sprendimą neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) didinti mažiau nei buvo numatyta. 

„Dėl NPD jūs turbūt jau girdėjote, mes jau svarstėme ir yra priimtas neformalus kompromisinis sprendimas, kad nedidinsime tiek, kiek buvo numatyta. Mes kalbame apie galimybę NPD didinti apie 50 proc.“, – sakė premjeras.

Jis nedetalizavo, kas ir kada priėmė tokį sprendimą. 

Dalis valdančiųjų „valstiečių“ birželį įregistravo siūlymą nuo kitų metų NPD didinti 50 eurų iki 350 eurų (anksčiau planuota iki 400 eurų), o 2021 metais – iki 400 eurų (vietoje 500 eurų).

Anot S. Skvernelio žemės ūkio sektoriui išgyvenant ne pačius geriausius laikus, sunku įsivaizduoti, kaip būtų galima visiškai atsisakyti lengvatos dyzelinui.

„Aš nemanau, kad mes šiandien, kada žemės ūkio sektorius susiduria su milžiniškais iššūkiais, kas susiję su gamtos kataklizmais (...), kad tai būtų realu visiškai šitos lengvatos atsisakyti“, – teigė S. Skvernelis.

G. Nausėda pasiūlė Seimui kitąmet socialinės apsaugos išlaidas papildomai padidinti 100 mln. eurų, daugiausia šių lėšų skiriant spartesniam senatvės pensijų ir išmokų neįgaliesiems augimui.

Papildomų lėšų socialinei apsaugai prezidentas siūlo surinkti lėtinant su darbo pajamomis susijusių mokesčių mažinimą, kerpant lengvatą ūkininkų naudojamam dyzeliniam kurui ir labiau apmokestinant su darbo santykiais nesusijusias pajamas.

Tai numatyta G. Nausėdos pateiktuose pasiūlymuose dėl Seimo rudens sesijos darbotvarkės. 

Europos Komisijos duomenimis, Lietuva yra viena iš socialinei apsaugai mažiausiai išleidžiančių ES šalių, o pajamų nelygybė tebėra viena iš didžiausių ES.

 Paulius Viluckas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.