Vilniaus valdžia pasitaškė eurais – opozicija kaltina neūkiškumu

300 tūkst. eurų. Tokią sumą Vilniaus valdžia išleido savo kabinetams remontuoti. Opozicijos nuomone, tai visiškas neūkiškumas ir pinigų taškymas.

300 tūkst. eurų. Tokią sumą Vilniaus valdžia išleido savo kabinetams remontuoti.<br>V.Balkūno nuotr.
300 tūkst. eurų. Tokią sumą Vilniaus valdžia išleido savo kabinetams remontuoti.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Šimašius nutarė, kad jam šis kabinetas per didelis, ir jį sumažino perpus.
R.Šimašius nutarė, kad jam šis kabinetas per didelis, ir jį sumažino perpus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2019, 1:11 PM, atnaujinta Oct 5, 2019, 1:13 PM

Buvo remontuojamas savivaldybės dangoraižio 19-asis ir 20-asis aukštai. Savivaldybės atstovai teigia, kad remontas buvo būtinas.

Be to, reikėjo padaryti daugiau vietos mero komandai ir iš esmės sutvarkyti reprezentacinę savivaldybės erdvę, kur priimami svečiai.

Įsigijo ir naujų baldų

19-ojo aukšto remontą, įskaitant papildomus darbus, šią vasarą už 176 tūkst. eurų atliko bendrovė „Domipa“, su ja sudaryta dar 69,6 tūkst. eurų sutartis 20-ojo aukšto terasai tvarkyti.

Ši bendrovė vienintelė pateikė pasiūlymą savivaldybės įmonės – Vilniaus vystymo kompanijos (VVK) – skelbtuose mažos vertės pirkimuose.

Dar per 42 tūkst. eurų išleista baldams – kėdėms, minkštasuoliams, krėslams, kavos staliukams, posėdžių, registratūros ir darbo stalams, spintelėms su stalčiais, komodoms, virtuvės komplektui.

Už 32 tūkst. eurų baldų pirkta iš bendrovės „Narbutas Lietuva“, už daugiau nei 10 tūkst. eurų – iš „DV projektai“. 8 tūkst. eurų išleista patalpoms projektuoti – darbus atliko Paslaičio projektavimo biuras.

19-ojo aukšto plotas – 326 kv. metrai, taigi vieno kvadratinio metro remonto kaina, neskaitant naujų baldų, siekė 540 eurų.

Situacija buvo avarinė

Savivaldybės teigimu, viršutiniai pastato aukštai, kur įsikūręs mero priimamasis, nebuvo remontuoti nuo 2004 metų, kai buvo pradėtas naudoti pastatas Konstitucijos prospekte.

Be to, dėl besisunkiančio vandens iš 20-ojo aukšto terasos jau buvo kilusi avarinė situacija, neveikė terasos šildymo sistema, kai kurios plytelės buvo atšokusios.

„Tai buvo matyti ir vizualiai, buvo problemų dėl varvančio stogo – per terasą tekėdavo vanduo.

Patalpose vizualiai buvo matyti trūkumų, atsiradusių dėl tekančio vandens ar natūralaus nusidėvėjimo, tai trukdė ir svarbiai jų funkcijai – reprezentacijai, nes šiuose aukštuose lankosi aukšto rango svečiai – kitų užsienio ir Lietuvos miestų merai, investuotojai, ambasadoriai“, – teigė savivaldybė.

Nurodoma, kad remontas atliktas ir siekiant pritaikyti patalpas mero komandai: iki remonto čia dirbo du patarėjai. Dabar, mero kabinetą sumažinus perpus, kitoje pusėje įrengtos šešios darbo vietos visiems patarėjams, taip pat padidintas pasitarimų kambarių skaičius.

Anot savivaldybės, į sąmatą įeina ne tik statybos darbai (demontavimas, pertvarų, grindų, lubų įrengimas, apdailos ir kiti darbai), bet ir visos eksploatacinės medžiagos, techninė įranga, o remonto kainos apskaičiuotos pagal šių metų kovo mėnesio rinkos kainas.

Opozicija vadina vagimis

Į remonto kainas dėmesį atkreipęs opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos seniūnas Žilvinas Šilgalis sakė, jog tiek remonto suma, tiek tai, kad rangos konkurse dalyvavo viena bendrovė, kelia abejonių dėl procedūrų skaidrumo.

„Galima remontą palyginti su Kauno auksiniu tualetu – dėl to jis ir buvo vadinamas auksiniu. Bet, prisimenu, kalbėta apie 0,5 mln. litais, o čia – milijonas litais. Už tokią sumą galima du namus pastatyti, todėl komentarų net nereikia“, – teigė politikas.

Jis taip pat stebisi, kodėl VVK komisija rinkosi tik iš vieno dalyvio – „Domipos“ – pasiūlymo.

„Apklausoje dalyvauja tik vienas dalyvis, komisija renkasi iš vieno vieną, ir dar tokiomis kainomis. Palyginkime rinkos kainas ir viskas bus aišku: už balkonėlio plytelių uždengimą – 65 tūkst. eurų. Vagys, ir tiek“, – piktinosi Ž.Šilgalis. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.