V. Vasiliauskui taip ir neaišku, kaip atrodys banko aktyvų mokestis

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sakė, kad kol kas jam nėra aišku, koks bus siūlomas banko turto mokestis.

V.Vasiliauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Vasiliauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2019, 6:25 PM

„Jeigu aktyvų, tai nuo turto dalies. Aktyvuose trys ketvirtadaliai yra paskolos, tai reiškia, nuo paskolų bazės 0,4 proc. punkto. Mano galva, turint omeny mūsų bankinio sektoriaus koncentracijos laipsnį, tai yra akivaizdus kanalas mokesčio pavertimui į papildomas palūkanas paskoloms arba dar labiau mažesnes palūkanas už indėlius“, – laidoje „Delfi Diena“ teigė V.Vasiliauskas.

Jo teigimu, negalima lyginti bankinių sistemų tarp šalių, todėl reikėtų nuspręsti, kokios mokesčių sistemos norime.

„Lietuvos bankas šioje vietoje yra labai nuoseklus. Mes nuo pat šios Vyriausybės kadencijos pradžios labai aiškiai laikėmės pozicijos: kolegos, žiūrėkime sistemiškai ir imkime visą sistemą, ir ten žiūrėkime, ką galime padaryti. Mano galva, jei kalbėt apie banko apmokestinimą, tai tokio apmokestinimo tikslas turėtų būti ne fiskalinis, o tam tikras reguliacinis“, – teigė V.Vasiliauskas.

Primename, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos teikiamu projektu siūloma nustatyti 0,4 proc. metinį tarifą bankų aktyvams.

Lietuvos bankų asociacija tikina, kad siūlomas bankų turto mokestis reikšmingai pabrangins paskolas gyventojams bei verslui ir kitas finansų įstaigų paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.