Šilumininkų „dovanėlė“ – gavo sąskaitas už šildymą, kurio nebuvo

Naujasis šildymo sezonas Ramygalos gatvės 69-ajame daugiabutyje gyvenantiems panevėžiečiams prasidėjo apmaudu: rugsėjo sąskaitose buvo nurodytos sumos už šildymą, nors tą mėnesį radiatoriai jų butuose dar buvo šalti.

„Panevėžio energijos“ klientų aptarnavimo tarnybos viršininkas Vidmantas Žalkauskas tikino, kad jokios klaidos čia nėra, tik „taip gavosi“.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Panevėžio energijos“ klientų aptarnavimo tarnybos viršininkas Vidmantas Žalkauskas tikino, kad jokios klaidos čia nėra, tik „taip gavosi“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laimis Kavoliūnas, „Panevėžio kraštas“

Oct 28, 2019, 9:36 AM

Ramygalos gatvės 69-ojo namo savininkų bendrijos pirmininkė Daiva Vingilienė sakė, kad jų daugiabutis pradėtas šildyti tik spalio 4-ąją.

„Sumos nedidelės, po keliasdešimt centų, bet žmonės pasipiktinę. Čia principo reikalas, juk imamas mokestis už nesuteiktas paslaugas“, – kalbėjo bendrijos pirmininkė.

D.Vingilienė teigė trimis telefono numeriais skambinusi į „Panevėžio energiją“, bet niekas iš bendrovės atstovų dorai nepaaiškinę, kaip ir kodėl buvo paskaičiuotas mokestis už patalpų šildymą.

„Jie savo klaidų nenori pripažinti, tik kalba apie kažkokias formules, bet jos žmonėms nieko nesako. Dauguma namo gyventojų yra pensininkai, jie nori trumpo ir konkretaus paaiškinimo“, – piktinosi namo pirmininkė.

„Panevėžio energijos“ klientų aptarnavimo tarnybos viršininkas Vidmantas Žalkauskas tikino, kad jokios klaidos čia nėra, tik „taip gavosi“.

Rugsėjo 24-ąją paskelbus šildymo sezono pradžią mieste, Ramygalos gatvės 69-asis namas pateko į bendrovės programą kaip naudojantis šildymą.

V.Žalkauskas sakė, kad dabar viskas perskaičiuojama ir kad šio namo gyventojams bus išsiųstos kitos rugsėjo mėnesio sąskaitos, jose sumų už šildymą nebebus, bet „tie centai pereis į karšto vandens cirkuliaciją“, arba vadinamąjį gyvatuką.

Šilumininkų atstovo teigimu, priklausomai nuo buto dydžio, vieni namo gyventojai gaus sąskaitas su mažesnėmis pinigų sumomis, nei buvo gavę prieš tai, kiti – su didesnėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.