Lietuvos bankas skyrė baudas „Paydoo Payments“ ir „BnP Finance“

Lietuvos banko (LB) Priežiūros tarnyba už nustatytus pažeidimus skyrė 27 tūkst. eurų baudą elektroninių pinigų įstaigai „Paydoo Payments“ ir 11 tūkst. eurų baudą – vartojimo kredito davėjui „BnP Finance.“

LB Priežiūros tarnyba nustatė, kad „Paydoo Payments“ didžiąją dalį klientų lėšų laikė kitose ES šalyse registruotose elektroninių pinigų bei mokėjimo įstaigose ir taip pažeidė įstatymo reikalavimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
LB Priežiūros tarnyba nustatė, kad „Paydoo Payments“ didžiąją dalį klientų lėšų laikė kitose ES šalyse registruotose elektroninių pinigų bei mokėjimo įstaigose ir taip pažeidė įstatymo reikalavimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2019, 12:45 PM

LB Priežiūros tarnyba nustatė, kad „Paydoo Payments“ didžiąją dalį klientų lėšų laikė kitose ES šalyse registruotose elektroninių pinigų bei mokėjimo įstaigose ir taip pažeidė įstatymo reikalavimus.

Centrinis bankas nurodo, kad bendrovė teisės akto reikalavimą jau vykdo, klientų lėšas laiko kredito įstaigose atidarytose atskirosiose (klientų lėšoms atskirti ir apsaugoti skirtose) sąskaitose. 

Priežiūros tarnyba taip pat nustatė, kad bendrovė birželio 30 dieną neatitiko elektroninių pinigų įstaigai taikomų nuosavo kapitalo reikalavimų, nors privalo nuolat turėti nuosavą kapitalą, ne mažesnį nei nustato įstatymas. Be to, ji LB teikė neteisingą informaciją apie klientų lėšų likučius mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigose, buvusius 2018 metų trečiojo ketvirčio pabaigoje. Trūkumus įstaiga jau pašalino.

Tuo metu „BnP Finance“, teikianti „Bobutės paskolą“ ir „Pop kreditą“, kaip pranešama, daugiau nei dvejus metus netikrino, ar paskolos prašantys gyventojai nėra įrašyti į Asmenų, dėl kurių pateikti prašymai neleisti jiems sudaryti vartojimo kredito sutarčių, sąrašą. Trūkumus įstaiga jau pašalino.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.