Švedijos žiniasklaida prabilo apie pinigų plovimą Baltijos šalyse: susiję ir SEB

Švedijos visuomeninis transliuotojas SVT parengė reportažą apie įtariamą pinigų plovimą Baltijos šalyse, kuriame bus pateikta informacija ir apie SEB, pranešė pats bankas.

SEB sulaukė klausimų iš Švedijos televizijos, tačiau nežino nieko daugiau apie reportažo turinį.<br>kiti
SEB sulaukė klausimų iš Švedijos televizijos, tačiau nežino nieko daugiau apie reportažo turinį.<br>kiti
Po televizijos parodyto reportažo „Swedbank“ tyrimus pradėjo Baltijos šalių, Švedijos ir JAV teisėsauga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po televizijos parodyto reportažo „Swedbank“ tyrimus pradėjo Baltijos šalių, Švedijos ir JAV teisėsauga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 15, 2019, 1:00 PM, atnaujinta Nov 15, 2019, 1:03 PM

„Dar negavome pakankamai informacijos, bet jie sako parodysią reportažą apie įtariamą pinigų plovimą Baltijos šalyse. Šiame kontekste jie esą turi informacijos apie SEB“, – „Reuters“ sakė SEB atstovas spaudai Frankas Hojemas.

Po šio pranešimo banko akcijų vertė smuko labiausiai per pastarąjį dešimtmetį – daugiau nei 13 proc.

SVT savo reportažą ketina parodyti kitą trečiadienį, lapkričio 20 d. Finansinių paslaugų bendrovės „Kepler Cheuvreux“ analitiko Robino Rane'o teigimu, investuotojai nežino, ko tikėtis iš šio reportažo.

„Buvo labai niūrių istorijų tiek „Danske bank“, tiek ir „Swedbank“, taigi, žmonės bijo kažko panašaus ir su SEB“, – sakė R.Rane'as.

SEB teigimu, bankas įvertins reportaže atskleistą informaciją ir palygins ją su paties SEB ekonomistų analize. Pasak banko, kol kas nežinoma, kas konkrečiai bus rodoma reportaže.

„Jei pasirodys nauja, anksčiau nežinota informacija, SEB nedelsdamas imsis veiksmų. Kaip bankas, SEB yra įsipareigojęs aptikti ir pranešti apie įtariamą pinigų plovimą. Apie įtartiną veiklą yra nuolat pranešama, kartais tai lemia ir nutrauktus santykius su klientu.

SEB sulaukė klausimų iš Švedijos televizijos, tačiau nežino nieko daugiau apie reportažo turinį. Siekdamas skaidrumo, SEB nusprendė atskleisti šią informaciją“, – sakoma SEB pranešime.

Balandį SEB generalinis direktorius Johanas Torgeby'is sakė pasitikintis banko pinigų plovimo prevencija, tačiau esą „nėra jokių garantijų“.

Anksčiau šiemet būtent SVT paskelbė informaciją apie pinigų plovimą „Swedbank“. Po televizijos parodyto reportažo „Swedbank“ tyrimus pradėjo Baltijos šalių, Švedijos ir JAV teisėsauga.

Po SVT paskelbtos informacijos apie „Swedbank“ Estijos filiale 2010–2016 metų laikotarpiu kasmet galimai perkeltus po 20 milijardų įtartinos kilmės eurų daugiausia iš Rusijos, banko akcijų vertė krito apie 40 proc.

Švedijos finansų inspekcija planuojamo parodyti reportažo nekomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.