Gyventojai panoro atgauti dalį mokesčių ir už auklių paslaugas

Prašymus atgauti dalį mokesčių už apskaitytas auklių, būsto ir automobilių remontininkų paslaugas užpildė 4,5 tūkst. gyventojų, remdamasis Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, pranešė LRT radijas.

 Žmonės, kurie legaliai samdo aukles, gali atgauti dalį patirtų išlaidų.  <br> M.Patašiaus nuotr. 
 Žmonės, kurie legaliai samdo aukles, gali atgauti dalį patirtų išlaidų.  <br> M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2019, 11:43 AM

„Labai yra svarbu, kad žmonės, pirkdami šitas paslaugas, paprašytų sutartis. Reikia, kad jiems būtų išrašytas aiškus dokumentas: kokia paslauga buvo suteikta, kokie darbai buvo atlikti, pagrindiniai paslaugų teikėjo rekvizitai, vardas, pavardė“, – radijui sakė inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

„Kompensuojamos bus didesnės nei 2 tūkst. eurų patirtos remonto arba vaikų priežiūros išlaidos. Tai sudarys 400 eurų, jeigu pajamos buvo apmokestintos ir į biudžetą mokėta 20 proc. tarifu“,– sakė ji.

Įrodymus apie šiais metais suteiktas paslaugas galima pateikti iki 2020-ųjų gegužės mėnesio Valstybinės mokesčių inspekcijos interneto svetainėje.

BNS primena, kad 2018-aisiais priimant mokestinę pertvarką nuspręsta gyventojams, kurie legaliai pirks automobilių remonto, statybos ar kitas namų ūkyje suteiktas paslaugas – pavyzdžiui, auklių arba namų tvarkytojų, suteikti galimybę susimažinti savo apmokestinamąsias pajamas ir taip susigrąžinti dalį sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

Tuo pačiu visos veiklos, kurioms kuriamos naujos GPM paskatos, nebegali būti vykdomos su verslo liudijimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.