Lietuviai pinigų negaili – šventinių dienų pasiūlymai populiariame kurorte graibstomi

Palangos viešbučių kambariai per šventes graibstomi Likus visai nedaug laiko iki Kalėdų ir Naujųjų metų Palangos verslininkai džiūgauja – nakvynių vietos šventėms sparčiai nyksta, kai kur užimtumas siekia net 80–90 proc.

Šiais metais, pasiėmus kelis laisvadienius, galima atostogauti net 10 dienų.<br> Archyvo nuotr.
Šiais metais, pasiėmus kelis laisvadienius, galima atostogauti net 10 dienų.<br> Archyvo nuotr.
Šventinių vakarienių pasiūlymų dar tikrai galima pasidairyti. Vis populiariau tampa restorane užsisakyti net Kūčių valgius.<br>123rf nuotr.
Šventinių vakarienių pasiūlymų dar tikrai galima pasidairyti. Vis populiariau tampa restorane užsisakyti net Kūčių valgius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 18, 2019, 10:10 AM, atnaujinta Dec 18, 2019, 10:27 AM

Šventinių vakarienių pasiūlymų dar tikrai galima pasidairyti. Vis populiariau tampa restorane užsisakyti net Kūčių valgius.

Palangos turizmo centro vadovė Rasa Kmitienė sako, kad žiemos šventės prie jūros vilioja ne tik visos Lietuvos gyventojus, bet ir kaimynus.

„Sulaukiame nemažai paklausimų apie šventinius renginius iš kaimynų latvių ir lenkų. Juos, kaip ir lietuvius, labiausiai domina kalėdinis periodas ir Naujųjų metų naktis. O svečių iš Rusijos, Baltarusijos antplūdžio laukiame nuo Naujųjų metų iki Trijų karalių“, – vardijo R.Kmitienė.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė „Lietuvos rytui“ sakė, kad iš pradžių į šventinę savaitę žiūrėjo skeptiškai.

„Manėme, kad žmonės negalės švęsti pajūryje. Tačiau pasižiūrėję į pirmas rezervacijas supratome, kad jie planuoja imti laisvadienių tarpušvenčiu. Šiemet tam gana palankiai išsidėsčiusios dienos“, – teigė I.Valaitienė.

Šiais metais, pasiėmus kelis laisvadienius, galima atostogauti net 10 dienų.

Svarbu kokybė

Pasak I.Valaitienės, kaip ir kasmet verslas puošiasi šventėms ir laukia svečių, tačiau šiemet ypač orientuojamasi į kokybę.

„Verslininkai puošia tiek įstaigų vidų, tiek išorę, aplinką. Šventiškai priima svečius, pateikia šventinius meniu pasiūlymus. Restoranai ir kavinės siūlo šventines arba degustacines vakarienes. Vienur tai yra trijų, kitur – keturių patiekalų vakarienės. Praėjo tas laikas, kai buvo aktualios akcijos-atrakcijos. Orientuojamasi į kokybę ir pasiūlos turinį“, – teigė I.Valaitienė.

Verslininkai investuoja į kalėdines puošmenas, jaukesnę kalėdinę aplinką, muzikinę programą.

„Nepigiai atsieina tiek vokalistas, tiek muzikinė grupė. Kainuoja ir vakarienę paruošti, jei ji yra kokybiška. Pavyzdžiui, vienas restoranų siūlo net 6 patiekalų degustacinę vakarienę, per kurią patiekiami išskirtiniai patiekalai, parinkti ir patiekiami pagal tam tikrą tematiką“, – pasakojo pašnekovė.

Žinoma, Naujųjų metų išvakarėse Palangos svečiai kai kuriuose restoranuose, kavinėse ir viešbučiuose gali tikėtis prizų: sukamas laimės ratas, renkamas laimingas staliukas ir pan.

Užsisakant daugiau nei vieną nakvynę šventiniu laikotarpiu ne vienas viešbutis ar apartamentų nuomotojai mielai pritaiko ir tam tikrą nuolaidą. Jų tikėtis gali ir lojalūs klientai.

Nakvynės vietų mąžta

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė yra pastebėjusi, kad greičiau išgraibstomi viešbučių numeriai bei laisvi apartamentai nei šventinių programų pasiūlymai maitinimo įstaigose.

„Tai rodo, kad daug kam užtenka šeimos ar draugų rate užsisakyti apartamentus, pasinaudoti pirtimis ar SPA, o vakarieniauti kitur, nebūtinai tame pačiame viešbutyje rinktis ištaigingą degustacinę vakarienę“, – sakė I.Valaitienė.

Žinoma, viešbučiai siūlo įsigyti ir visą paketą – nakvynę su vakariene.

Skaičiuojama, kad kalėdinę savaitę viešbučių užimtumas siekia 50–60 proc. Naujametiniam laikotarpiui jau užpildyta 80–90 proc. viešbučių. Daugelis mažesniųjų vietų nebeturi. Tačiau restoranuose vietų dar yra.

Kainos priklauso nuo turinio

Ne pirmus metus kai kurios Palangos kavinės, restoranai ir viešbučiai siūlo ir Kūčių vakarienę.

„Pirmą kartą prieš trejus metus Kūčių vakarienę siūlė vienas, praėjusiais metais prisijungė dar keli restoranai. Šiemet jų gretos dar pasipildė. Populiarėja tradicija susitikti ne namuose, o kur nors kitur, jaukioje aplinkoje. Visai populiaru užsisakyti patiekalus ir išsinešti“, – teigė I.Valaitienė.

Šventinė vakarienė asmeniui gali atsieiti iki 80 eurų. Jei vakarienės metu skambės gyva muzika – mokėsite nuo 80 eurų. Keturių žvaigždučių viešbučių restoranuose šventinė vakarienė su programa atsieis nuo 120 iki 140 eurų, penkių žvaigždučių – 150–170 eurų.

Šventinės programos įvairios: galima rasti tik vokalistų pasirodymų, groja ir grupės, pasirodo teatralai, su vaikais užsiima animatoriai. Kaina priklauso nuo veiklos turinio. Naujųjų metų išvakarėse svečiai kai kuriuose restoranuose, kavinėse ir viešbučiuose gali tikėtis prizų: sukamas laimės ratas, renkamas laimingas staliukas ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.