L. Kukuraitis apie vaiko pinigus: savivaldybių atsakomybė, kad išmoka tikrai pasiektų vaikus

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad vaiko pinigų progresyvumas vykdomas mokant papildomą vaiko pinigų dalį.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad vaiko pinigų progresyvumasvykdomas mokant papildomą vaiko pinigų dalį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad vaiko pinigų progresyvumasvykdomas mokant papildomą vaiko pinigų dalį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Blekaitis (ELTA)

2019-12-19 09:48

„Tvariau būtų vystyti paslaugas, bet jos vystosi ne taip sparčiai. Klausimus reikia spręsti čia ir dabar, todėl vaiko pinigų davimas šeimoms, kad jos turėtų bent tuos minimalius resursus auginti ir išauginti vaikus kuo oresnėmis sąlygomis yra tinkamas sprendimas. Universali išmoka taip pat prisideda gana sparčiai prie skurdo mažinimo.

Būtų didesnė problema, jei liktume tik su universalia išmoka, kas buvo siūloma ne kartą – pavyzdžiui, 100 eurų visiems vaikams, o nėra papildomos dalies. Mūsų projekcijos rodo, kad tada ne tik skurdas vaikų nemažėtų, bet ir nelygybė didėtų tarp vaikų. Dėl to ieškojome varianto 40+60 eurų, kuris labiausiai atitinka susiklosčiusią šeimų padėtį, kaip sustiprinti tas šeimas, kurioms, deja, reikia pinigų“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė L. Kukuraitis.

Jo teigimu, savivaldybės privalo užtikrinti, kad papildoma vaiko pinigų dalis neatitektų neatsakingoms šeimoms.

„Yra savivaldybių atsakomybė, teisiškai sudarytos sąlygos socialiniams darbuotojams disponuoti šiais pinigais ir užtikrinti, kad vaikai eitų į būrelius, jie būtų aprūpinti reikiamomis prekėmis, taip pat komunaliniams, kad būtų elektra namuose ir taip toliau, jeigu šeima visai nesusitvarko su pinigais, bet yra bent 10 savivaldybių, kurios visai netaiko šitų priemonių, todėl renkame informaciją, (...) kad 100 eurų išmoka tikrai pasiektų vaikus“, – laidoje teigė ministras.

Kaip ELTA jau rašė, Seimas kartu su kitų metų biudžeto projektu galutinai nusprendė vaiko pinigus didinti iki 60 eurų visoms šeimoms ir 100 eurų neįgalius vaikus auginančioms, daugiavaikėms bei nepasiturinčioms šeimoms.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.