Teks pakratyti pinigines: Vilniuje nuo sausio didėja mokestis už vaikų darželius

Vilniuje nuo sausio didėja mokestis už vaikų darželius bei už vaikų maitinimą – sostinės valdžia sako, kad kainas teko kelti, nes jos nekeistos jau dešimtmetį.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Jačauskas (BNS)

Dec 20, 2019, 8:42 AM

Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė BNS informavo, kad mėnesinis ugdymo mokestis kils nuo 0,72 euro iki 1 euro už dieną, t.y. per mėnesį padidės maždaug apie 5 – 5,5 euro ir sieks apie 20 eurų.

Tuo metu vienos dienos maitinimas brangs apie 40 centų ir vaikams iki 3 metų sieks 2,2 euro, vyresniems – 2,5 euro už dieną. Šis padidėjimas, jei vaikas įstaigą lankys visą mėnesį, gali sudaryti dar apie 8 eurus.

„Ta maitinimo kaina buvo nustatyta 2010 metais ir tik 2014 metais konvertuota į eurus, nebuvo didinta. Įdiegėme sveikuolišką maitinimą, perkame ekologiškus produktus, kurie yra brangesni. Ir šiaip per devynerius metus maisto produktų kaina pakito. Tai nėra drastiškas padidėjimas, tikrai tai įvertinome ir skaičiavome“, – sakė vicemerė.

Anot jos, ugdymo mokestis nekeistas nuo 2010-ųjų, kuomet siekė 2,5 lito, t.y. 0,72 euro.

„Dabar suapvaliname į didesnę pusę. Bet įstaigos perka ir ugdomąsias vaikams priemones, sensorinius kambarius įrenginėja. Tvarka, kam galima naudoti tuos pinigus, nepakito“, – sakė ji.

Vicemerė tvirtina, kad nors prieš metus būta skundų dėl naujo, sveikesnio maisto, šiuo metu „kažkokių sisteminių skundų“ dėl maisto kokybės nėra.

Ugdymo mokestį tėvai turi mokėti nepaisant to, ar jų vaikas eina į darželį, ar serga, mokestis už maistą priklauso nuo lankytų dienų.

Vilniuje yra 137 darželiai, kuriuos lanko apie 28 tūkst. darželinukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.