Anglijos banko vadovas: JK ekonomikos atsigavimas nėra „garantuotas“

Nepaisant sumažėjusio neapibrėžtumo dėl „Brexit“, Didžiosios Britanijos ekonomikos atsigavimas „nėra garantuotas“, ketvirtadienį pažymėjo netrukus savo postą paliksiantis Anglijos banko vadovas Marckas Carney.

„Komitete vyksta diskusijos dėl ekonomikos skatinimo priemonių artimiausiu laikotarpiu siekiant sustiprinti tikėtiną JK augimo ir infliacijos atsigavimą ir tai yra visiškai suprantama“, – pridūrė M. Carney.<br>123rf.com nuotr.
„Komitete vyksta diskusijos dėl ekonomikos skatinimo priemonių artimiausiu laikotarpiu siekiant sustiprinti tikėtiną JK augimo ir infliacijos atsigavimą ir tai yra visiškai suprantama“, – pridūrė M. Carney.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-10 12:39

„Numatoma, kad bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas Jungtinėje Karalystėje, kuris šiuo metu yra mažesnis nei galėtų būti, pradės augti palaikomas sumažėjusio neapibrėžtumo dėl „Brexit“ ir prasidėjus kukliam pasaulio ekonomikos atsigavimui. Žinoma, toks atsigavimas nėra garantuotas“, – pareiškė kovą atsistatysiantis M. Carney.

„Ekonomika išliko vangi, vangumas didėjo, o infliacija nesiekė tikslo. Daug kas priklauso nuo to, kokiu greičiu atsigaus vidaus pasitikėjimas“, – teigė Anglijos banko vadovas, remdamasis naujausiomis pinigų politikos komiteto išvadomis.

„Komitete vyksta diskusijos dėl ekonomikos skatinimo priemonių artimiausiu laikotarpiu siekiant sustiprinti tikėtiną JK augimo ir infliacijos atsigavimą ir tai yra visiškai suprantama“, – pridūrė M. Carney.

Po šių jo komentarų, svaras krito 0,5 proc. euro ir JAV dolerio atžvilgiu.

Naujuoju Anglijos banko vadovu taps Andrew Bailey, šiuo metu vadovaujantis Didžiosios Britanijos finansų rinkų priežiūros institucijai (FCA).

M. Carney žodžius patvirtino ir ketvirtadienį paskelbti mažmeninės prekybos atstovų atstovų veiklos rezultatai.

Didžiausias Didžiosios Britanijos mažmenininkas, prekybos centrų milžinas „Tesco“ pranešė, kad pardavimai Jungtinėje Karalystėje per šešias savaites iki sausio 4 dienos padidėjo vos 0,1 procento, įskaitant prekybai svarbų kalėdinį laikotarpį bei tą patį laikotarpį metais anksčiau.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.